ACO Presenterar

Fukt

Återfuktar intensivt | Stärker och skyddar huden | Slätar ut fina linjer

Hur mycket vi än älskar Norden, så är det en plats som inte alltid är så snäll mot vår hud. Därför finns ACO, så att vi kan fortsätta njuta av den friska, men torra, luften. Samtidigt som din hud alltid får precis den fukt den behöver.

Fukt är något som ligger oss extra varmt om hjärtat. Helt enkelt för att det är en av de viktigaste grunderna för fräsch och frisk hy. Och för att det effektivt motverkar rynkor och fina linjer. Vårt torra nordiska klimat gör dessutom att vi behöver vara extra noga med att återfukta huden, sommar som vinter. Genom att dricka rikligt med vatten renar du kroppen på onödiga gifter och slaggprodukter, vilket ofta är orsaken till dålig hy. Men eftersom huden är kroppens största organ behövs även regelbunden återfuktning för att den ska hålla sig frisk. Och ju äldre vi blir, desto viktigare blir det att hjälpa huden att bibehålla sin fukt och spänst. 

Alla våra produkter är skapade med detta i åtanke. Skonsamma och effektiva för att kunna användas året runt. Oavsett vad just din hud behöver. Allt från skyddande solkrämer och återfuktande dagkrämer, till närande nattkrämer och effektiva ögonkrämer.

Ta ett glas vatten. Gärna ca åtta gånger om dagen. Jobbar du på kontor kan det vara en enkel påminnelse att ha en egen vattenkaraff på skrivbordet.

Hitta din egen hudtyp och vad just din hud mår bäst av. Och välj sedan produkter efter det, hur ofta du vistas i solen, reser, sportar osv.

Snåla inte med solskydd. Oavsett som du ligger på stranden, i skidbacken eller tar en vårpromenad är det viktigt att du skyddar huden mot solens skadliga UV-strålar. Även andra årstider än sommaren kan det bara behövligt med ett solskydd för ansiktet med en solskyddsfaktor på 15.

Exfoliera och massera gärna huden någon gång i veckan. Det motverkar döda hudceller och får igång blodcirkulationen så att huden kan få bättre lyster.

Glöm inte att återfukta, och solskydda, även utsatta områden som ansikte, öron, nacke och bröst.