ACO PRESENTERAR

SPÄNST

Slätar ut fina linjer | Återfuktar | Bygger upp huden

Det är inte bara skratt, väder och vind och en och annan sömnlös natt som gör att din hud kan se äldre ut. Under åren får också vår hud en försämrad förmåga att binda den för oss så viktiga fukten.

Mogen hud förlorar sin naturliga spänst och kan tappa i volym, eftersom den producerar mindre av kollagen. Huden torkar lättare ut och fina linjer och rynkor börjar titta fram. Detta löser våra produkter enkelt och effektivt genom att återfukta, återställa och släta ut de fina linjerna. Medan du sover och drömmer om annat. 

När du har passerat 40 blir huden naturligt torrare eftersom östrogennivån sjunker påtagligt. Kroppen får svårare att göra sig av med alla gifter och huden börjar tappa sin ungdomliga spänst. Är du lite smalare blir fina linjer och rynkor synliga snabbare. En låg ämnesomsättning, kanske på grund av stress eller begynnande klimakterium, kan i stället göra hud och hår torrt och ge svullna ögonlock. För att motverka torrhet och framtida linjer och rynkor kan det därför vara bra att använda en extra rik fuktighetskräm samt att exfoliera huden för att motverka döda hudceller och underlätta för huden att ta till sig fukten och behålla spänsten. 

Solen är en av de största orsakerna till att huden åldras och tappar spänst. Använd därför alltid ett solskydd som är anpassat efter just din hudtyp när du vistas i solen. 

Sluta röka. Rökning kan allvarligt skada hudvävnaden, försämra huden och framkallar torrhet, rynkor och fina linjer. 

Sov gott. Rikligt med sömn kan motverka stress, vilket i sin tur motverkar skadorna av fria radikaler och för tidigt åldrande av din hud. 

Behåll fukten – drick mycket vatten. Dra ned på vätskedrivande drycker som kaffe och te och öka istället ditt vattenintag. Lagom är alltid bäst, men ca 8 glas vatten om dagen är ett bra riktmärke för att huden ska behålla sin fukt och spänst.