Hur tar man fram nya hudvårdsprodukter?

Hudvårdsprodukter kan se väldigt enkla ut på ytan, men det ligger en lång rad komplexa processer bakom den vita krämen. Steg för steg har våra formuleringsexperter arbetat för att skapa en produkt som uppfyller alla de krav man vill att krämen ska leverera. Men hur går det egentligen till när man fram en ny hudvårdsprodukt?

Att utveckla hudvårdsprodukter - steg för steg

Det första man brukar titta på när man utvecklar en ny produkt är vad den ska klara av. Ska den skydda mot solens strålar, strama upp huden eller vara rikt återfuktande? Dessutom definierar man vem produkten är till för. Är den för en man eller kvinna, för en mer mogen eller för en yngre hy? Man tittar även på vilken typ av hudtyp krämen ska vara gjord för. Här pratar man oftast om de olika hudtyperna fet hud, torr hud, normal hud eller blandad/känslig hud. Här kan du läsa mer om olika hudtyper.

Hur utvecklar ACO sina hudvårdsprodukter?

ACOs produkter ska uppfylla tre kärnvärden. För det första ska de leverera hög effekt. De ska helt enkelt hålla vad de lovar. Dessutom ska de innehålla snälla ingredienser som är skonsamma och inte irriterar hyn. Sist men inte minst ska krämerna ge en angenäm känsla på huden. Det ska vara skönt att använda krämen. Inget kladd och klet!

Kvalitetstester - håller produkten vad de lovar?

Nu är det dags att utveckla själva produkten och det görs i ett laboratorium. För att säkerställa att produkten ska leverera hög effekt gör ACO också alltid en mängd kvalitetstester på alla prototyper. Här mäter vi om krämen uppfyller alla de krav som vi har satt upp. Återfuktar krämen den torra hyn på ett behagligt sätt? Stimulerar anti age krämen kollagenproduktionen? Genom en rad komplexa tester och processer justerar vi produkten tills krämen möter de krav vi har satt upp. Vi har en färdig produkt på butikshyllan.