Ansiktsrengöring med ACO – En bra daglig hudvårdsrutin

Att ta hand om sin hud ska vara enkelt. En bra hudvårdsrutin går därför fort och bygger på bra, enkla produkter som tar hand om din hud på olika sätt. En ansiktsrengöring avlägsnar make-up och orenheter, en djupverkande nattkräm reparerar huden på natten medan en dagkräm skyddar huden från yttre påfrestning och så vidare.

Hur tar jag hand om min hud på bästa sätt?

Med några enkla steg kan du forma en bra daglig hudvårdsrutin.

Steg 1 - Ansiktsrengöring

En ansiktsrengöring öppnar upp porerna och rengör huden ordentligt. Använd en skonsam ansiktsrengöring på kvällen för att avlägsna make-up, men också smuts och orenheter som huden samlat på sig under dagen. 

Det kan också vara bra att rengöra huden på morgonen, eftersom huden rensar ut slaggprodukter under natten. Då får du en ren yta att arbeta med och att lägga make-up på.

Ett ansiktsvatten tar bort de sista orenheterna från huden som din ansiktsrengöring inte avlägsnat. Ett ansiktsvatten stänger också igen porerna vilket gör att huden ser mer balanserad ut. Ansiktsvattnet applicerar du på en bomullsrondell och sveper med lätta rörelser över ansiktet.

Steg 2 – Boost

Har du extra torr hud kan du med fördel applicera ett serum innan din dagkräm. Ett serum är lätt att applicera huden, ger fukt och stramar också upp huden på ett skönt sätt. Din hy får en fräsch och pigg känsla.

Steg 3 – Återfuktning

Fukt är hudens bästa vän. Din dagkräm applicerar du därför direkt efter ansiktsvattnet för att återfukta huden och för att göra den härligt mjuk och skön. Ansiktskrämen lägger sig också som en tunn barriär kring huden och skyddar den från yttre påfrestningar som smuts, orenheter, väder och vind. Använd gärna en ansiktskräm med solskyddfaktor för att skydda huden från solens strålning och för att motverka rynkor.

Under natten återhämtar sig istället huden och behöver då extra omsorg och fukt. En nattkräm är därför lite fetare än en vanlig dagkräm. Nattkrämen verkar djupverkande och stöttar hudens naturliga återhämtning genom att både återfukta och återuppbygga huden.