Vilken anti age kräm ska jag använda?

Det finns en mängd olika anti age krämer på marknaden. Vilken anti age kräm ska jag använda? Och när ska man egentligen börja använda anti age produkter?

Anti age i två steg - Förebyggande och reducerande

När man talar om anti age produkter talar man oftast om två typer av anti age produkter. Dels finns det produkter som arbetar förebyggande och stärkande, och dels finns det produkter som arbetar reducerande när rynkor och fina linjer väl har börjat uppstå.

När ska jag börja arbeta förebyggande?

För att huden ska må bra nu och många år framöver är det viktigt att effektivt börja skydda huden redan i 25-års åldern. Här gäller det att jobba på två fronter. Dels med att återfukta huden så den hålls mjuk och spänstig. Rynkor och fina linjer uppstår nämligen lättare på en hud som är torr och oelastisk.

Dessutom bör vi tänka på att skydda huden mot yttre miljöpåverkan och mot solens starka strålar. Använd därför gärna en anti age produkt som innehåller solskyddsfaktor. ACOs ansiktskräm Protecting Day Cream 25+ Anti Age är en produkt som stärker huden med mycket fukt samtidigt som den innehåller en skyddande solskyddsfaktor. Din hud hålls mjuk och smidig och du lägger en bra grund för att effektivt förebygga rynkor i framtiden.

När börjar huden åldras?

Huden börjar generellt sett åldras från 35 år och uppåt. Nu börjar ofta rynkor och fina linjer framträda i ansiktet, många gånger kring ögonen eller runt munnen.

När kroppen väl har börjats åldra räcker det inte med att tillföra fukt. Vi behöver en anti age kräm som effektivt stimulerar kroppens kollagenproduktion.

Kollagen är ett protein i kroppen som verkar utfyllande, som ger huden volym och stadga. Krämer som innehåller aktivämnen som Tetrapeptide-21 stimulerar kollagenproduktionen, och krämer som innehåller vitamin B3 ökar dessutom elasticiteten i huden. Tillsammans verkar ämnena utfyllande inifrån. Anti age krämer för den mer mogna hyn är dessutom rikt återfuktande och innehåller även skyddande lipider. De skyddande lipiderna jämnar ut hudytan för att den mer mogna huden ska upplevas yngre.

Kan jag förhindra åldrande?

Vi kan inte förhindra åldrande, men vi kan fördröja det och jobba för att huden ska åldras på ett fint sätt. Genom att både arbeta förebyggande och aktivt när vi har börjat åldras skapar vi de bästa förutsättningarna för en vacker, mogen hy.