Vad gör jag åt mörka ringar under ögonen?

Mörka ringar under ögonen gör lätt att vi ser trötta och glåmiga ut, även fast vi kanske inte känner oss så. För att motverka mörka ringar under ögonen är det givetvis bra att sova länge, att dricka mycket vatten och att motionera så att huden får rätt förutsättningar inifrån. Men ibland räcker tiden inte riktigt till, eller så hjälper inte ens det. Då kan man ta till en ögonkräm.

Varför får jag mörka ringar under ögonen?

Mörka ringar under ögonen kan bero på flera olika saker. Den vanligaste orsaken är att huden blir aningen för tunn under ögat. Många människor får tunnare hud under ögat med stigande ålder, men huden kan också bli torr och då tappa i och fukt och volym. Då blir huden under ögonen tunnare och som ett resultat ser man de underliggande blodkärlen. Vi får så kallade mörka ringar under ögonen.

Stress och för lite sömn kan också göra att man får en förändrad blodcirkulation i huden, vilket yttrar sig som mörka ringa under ögonen.

Hur motverkar jag mörka ringar under ögonen?

För att motverka mörka ringar under ögonen kan vi alltid börja med att se över vår livsstil. Får du tillräckligt med sömn och motion, eller behöver du kanske stressa ner lite? Genom att göra små förändringar i vår livsstil kan vi långsiktigt skapa bättre förutsättningar för en mer välmående hy.

Den tunna och känsliga huden under ögat mår också bra av en vårdande ögonkräm. ACOs egna ögonkräm arbetar här på två sätt för att motverka mörka ringar under ögonen. Dels är den kamouflerande genom att krämen innehåller ett täckande pigment. Vi fuskar helt enkelt bort de mörka ringarna. Samtidigt verkar ACOs ögonkräm också på djupet genom att innehålla höga halter av fuktgivande ingredienser och ämnen som stimulerar kollagenproduktionen i huden. Dessa ämnen verkar tillsammans för att öka volymen i huden, och stärker huden så att de underliggande blodkärlen inte längre blir synliga.

Mörka ringar under ögonen - en sista quickfix

Efter att du har applicerat din ögonkräm kan du också dutta på lite extra concealer för att trolla bort de mörka ringarna under ögonen. Lycka till!