Hur kan jag förebygga rynkor?

När huden åldras blir den generellt sett tunnare och tappar i elasticitet och volym. Oftast beror det på att hudens förmåga att bibehålla fukt minskar med åren. Men det beror även på att kollagenet i huden minskar, som är ett volymhöjande protein. Som ett resultat uppstår det lättare fina linjer och rynkor i ansiktet. Vi kallar dessa för tydliga tecken på att vi åldras.

Återfukta för att förebygga rynkor

Vad kan jag göra för att förebygga rynkor? En hög solskyddfaktor och ordentligt med fukt är två bra knep för att minska risken för att rynkor ska uppstå. Sedan finns det anti rynkkrämer som lyfter och stramar upp. Och så finns det ansiktskrämer som dessutom arbetar förebyggande. ACOs egna ansiktskräm Protecting Day Cream 25+ Anti Age reducerar fina linjer i tidigt stadie, men jobbar också på djupet med fukt för att stärka hyn. Dessutom innehåller den en skyddande solskyddsfaktor som skyddar huden från solens strålar.

Varför får jag rynkor?

Varför minskar kroppens förmåga att bibehålla fukt med åren? Dels är det en naturlig del av vår åldrandeprocess. Genetiken och våra arvsanlag spelar här in i hur vi åldras.

Livsstilsfaktorer som överdriven solning, rökning, dålig kost, stress och för lite sömn kan också påskynda kroppens åldrande. För att förebygga rynkor är det därför bra att se till hur vi lever. Dricker du tillräckligt med vatten? Vatten rensar ut slaggprodukter i kroppen och håller hyn spänstig. Tillräckligt med sömn och en harmonisk tillvaro gör att kroppen är i balans. Och en balanserad kropp har de bästa förutsättningarna för att åldras på ett sunt och vackert sätt.

Genom att ta hand om din hy nu lägger du en bra grund för en välmående hy många år framöver. Myten om att rynkkrämer bara är till för äldre är också på väg att slås ut. Det bästa knepet är faktiskt att förebygga rynkor, att arbeta proaktivt genom att hålla huden mjuk och elastisk.