ACO <3 Bower - Bli belönad för att göra skillnad

Här på ACO har vi alltid strävat efter att erbjuda vårt community högkvalitativa och hållbara hudvårdsprodukter. Nu tar vi vårt hållbarhetsfokus ett steg längre genom ett spännande samarbete med Bower - ett innovativt företag inom återvinning och hållbarhet. Samarbetet med Bower ger oss möjligheten att erbjuda våra konsumenter en enkel och belönande lösning för att återvinna sina använda ACO-förpackningar. Tillsammans med Bower strävar vi efter att minska vår miljöpåverkan och skapa en positiv förändring i hudvårdsindustrin.

Vilka är Bower?
Bower har utvecklat en unik plattform som inte bara gör det möjligt att återvinna förpackningar, utan som också belönar sina användare för deras hållbara val. För varje produkt som du återvinner och registrerar i deras app får du 2 poäng. Poängen du samlar i appen kan sedan enkelt lösas in till kontanter, kuponger eller rabattkoder. Du kan också välja att donera pengarna till organisationer som fokuserar på utveckling och välbefinnande för människor, djur och natur.

Varför är det viktigt att vi återvinner våra förpackningar?
Genom att återvinna förpackningar minskar vi behovet av att utvinna och producera nya råvaror. Detta leder till stora energi- och resursbesparingar och minskar dessutom utsläppen av växthusgaser och miljöfarliga ämnen. När vi ger förpackningarna nytt liv minskar vi också mängden avfall och minimerar negativa miljökonsekvenser såsom nedskräpning och föroreningar av våra vattendrag. När du återvinner våra förpackningar bidrar du alltså till att skapa en cirkulär ekonomi där material används om och om igen, vilket främjar en mer hållbar och ansvarsfull konsumtion.

Idag återvinns bara ca 60%* av alla tillverkade förpackningar i Sverige. Genom att återvinna fler förpackningar tar vi ett viktigt steg mot att bevara vår planets resurser och skapa en mer hållbar framtid för kommande generationer. Lyckas vi till exempel återvinna alla sålda ACO ansiktsprodukter i Sverige sparar vi tillsammans hela 22 ton koldioxid per år! Och med Bower är det enklare än någonsin.

Så pantar du våra förpackningar med Bower i 3 enkla steg

Steg 1: Ladda ner Bower-appen och scanna streckkoden på din tomma ACO-produkt. Appen förklarar sedan hur du sorterar de olika delarna av förpackningen.

Steg 2: Ta med förpackningen till din närmsta återvinningsstation och bekräfta i appen att du är på plats.

Steg 3: Lägg förpackningen i rätt kärl och få poäng i appen. Du får 2 poäng per ACO-produkt som du sedan kan lösa in till kontanter, kuponger eller välja att donera till välgörande ändamål.

Läs mer om Bower och ladda ned appen på getbower.com
Happy recycling!