Smörjskola - för barn i solen

Sommar innebär ofta lek och bad – och en hel del vistelse i solens starka strålar. Här är bästa smörjtipsen för en solsäker sommar med de små barnen.

Visst är det härligt när vinterhalvåret är över och långa, varma sommardagar äntligen är här. Men det är viktigt att skydda barnens hud mot de värmande solstrålarna. Barn har tunnare hud med mindre pigment vilket gör att de bränner sig lättare. Genom att skydda barnen mot solen redan från start minskar risken för hudcancer i framtiden, du minimerar också risken för brännskada och på köpet får barnen ett sunt förhållningssätt till solen. Ta del av våra bästa tips för att njuta säkert i solen.

Smörj alltid innan ni går ut. Att smörja ett litet barn är ofta en utmaning. Genom att smörja kropp och ansikte innan ni beger er ut till park eller badplats gör att ni slipper börja vistelsen med bråk och motstånd.

Snåla inte med produkt. För att din solskyddsfaktor ska uppnå skyddet som står på produkten krävs att du applicerar tillräcklig mängd produkt. Ett barn som är runt fem år behöver ungefär 15 milliliter vid varje smörjningstillfälle för att täcka hela kroppen. Är du osäker på om du smörjde en kroppsdel ordentligt? Smörj en gång till för att vara på den säkra sidan!

Återapplicera ofta. Smörj var tredje timme och alltid efter bad.

Använd vattenresistenta produkter. Alla ACOs solprodukter för barn är extra vattenresistenta för att bad och plask i pool och strand inte ska vara ett problem.

Smörj hela kroppen. Massera in solskyddsprodukten i cirkelrörelser på hela kroppen för att vara säker på att du inte missar något parti. Glöm inte på och bakom öron, kring hårfästet, på näsan samt händer och fötter. Vi har både solskyddsfaktor i spray, stift och lotion-form. Känn efter vilken som passar dig och ditt barn bäst.

TÄNK PÅ ATT:

  • Undvik direkt solljus i största möjliga mån – vi vet att det är svårt ibland men barn under ett år ska inte utsättas för direkt solljus.
  • Både små och stora barn bör alltid skyddas med kläder, till exempel speciella solkläder med UV-skydd tillsammans med solhatt. Glöm inte heller solglasögon för att skydda de små ögonen.
  • Solen är starkast mitt på dagen mellan 11-15, passa på att ta en paus i skuggan eller inomhus vid lunchtid.
  • Låt dig inte luras av molnen. Tunna moln kan dämpa värmen från solen, men släppa igenom en stor andel av UV-strålningen.
  • Smörj även ditt barn till vardags. Solen lyser lika starkt på förskolan och i parken som på stranden.
Solprodukter för barn
Sun Kids Lotion Active SPF 50+Extra vattenresistent solkräm för barn
Sun Kids Spray Active SPF 50+Extra vattenresistent solspray för barn
Sun Kids Stick Active SPF 50Solstick för barn
Relaterade artiklar
Den ömtåliga bebishuden

Vi vill bara det allra bästa för de små, därför är det viktigt att välja produkter med omsorg. ACO har en mängd olika produkter även för den lilla kroppen.

Få 30% rabatt på ett helt köp

Signa upp och få dem senaste nyheterna och exklusiva erbjudanden.