HUDVÅRDSRUTIN FÖR FET HY

Din hud känns blank och oljig. Du har troligtvis stora porer, finnar och pormaskar vilket beror på en överproduktion av talg.

1. Rengöring
Morgon och kväll

En fet hud beror på en överproduktion i talgkörtlarna. Det är även vanligt att du därmed får mer finnar och pormaskar, då är det passande med en exfolierande ansiktstvätt som rengör huden på djupet. Med hjälp av salicylsyra exfolierar du bort döda hudceller och talg som samlas på hudytan och i porerna. Efter att du tvättat ansiktet kan du avsluta med en toner som avlägsnar överflödigt fett och öppnar upp tilltäppta porer.

Rekommenderade produkter
ACO Spotless Daily Face WashDjuprengörande ansiktstvätt för fet och oren hud
ACO Spotless Daily Face TonerExfolierande toner med salicylsyra
2. Återfuktning
Morgon och kväll

En vanlig missuppfattning är att man ska försöka torka ut en fet hy, vilket inte stämmer. En fet hud behöver fortfarande fukt, annars riskerar hudytan att bli torr, vilket i sin tur leder till att talgproduktionen ökar ännu mer. Du kan däremot använda en återfuktande ansiktskräm som lämnar huden matt och absorberar överflödigt fett. En gelkräm känns lätt på huden, verkar lugnande och täpper inte igen porer. Har du mycket problem med finnar är en mer aktiv gelkräm, innehållande exfolierande salicylsyra att rekommendera.

Rekommenderade produkter
ACO Spotless Daily Face CreamÅterfuktande gelkräm med mattande effekt
ACO Spotless Two-in-one GelÅterfuktande gel som motverkar orenheter i hyn
Mattifying Day CreamDagkräm som motverkar glansig hy
Mattifying Night CreamNattkräm som återuppbygger fuktbalansen
3. Punktmarkering
Vid behov

Vill du täcka dina finnar under dagen gör du det bäst genom att punktmarkera med ett färgat täckstift som samtidigt verkar uttorkande. Stiftet fungerar som en concealer, men innehåller också uttorkande zinkoxid som drar ut orenheterna. Du kan också använda punktmarkering under natten för att effektivt torka ut finnar och minska orenheter. Applicera på dina problemområden och låt verka medan du sover – en riktig skönhetssömn.

Rekommenderade produkter
ACO Spotless Spot Treatment OvernightPunktbehandling som torkar ut finnar
ACO Spotless Cover Stick Täckstift som döljer och torkar ut finnar
4. Behandla
Vid behov

Har du mild till måttlig akne kan en specifik aknekräm behövas för att få huden i balans. Krämen motverkar aknebakterier och hjälper till att återställa hudens naturliga pH-balans, samtidigt som den skyddar mot bakterier, smuts och damm.

Rekommenderade produkter
ACO Spotless Acne Treatment CreamBehandlingskräm för acne

ACO Spotless ACNE är en medicinteknisk produkt. Läs bipacksedeln noggrant före användning.