Hudvårdsrutin för torr hy

Din hud stramar och kan lättare reagera på kallt och torrt väder. Den saknar både fukt och lyster. En torr hy behöver fukt, fukt och åter igen fukt!

1. Rengöring
Morgon & kväll

Börja och avsluta alltid dagen med att rengöra ditt ansikte för att få bort döda hudceller, svett och annan smuts som samlats på huden. Har du torr hy är en rengöringslotion det bäst passande alternativet för dig då den rengör och samtidigt återfuktar huden. En rengöringslotion kan också torkas av vilket gör att du inte behöver utsätta ansiktet för mer vatten än nödvändigt. En toner är också ett bra komplement för att ta bort rester av smuts och smink. Använd en toner utan alkohol som inte torkar ut huden. En toner Den återfuktar huden och förbereder den för nästa steg i din rutin.

Rekommenderade produkter
Soft & Soothing Cleansing LotionMild och lugnande ansiktsrengöring
Micellar Cleansing WaterMicellärt rengöringsvatten med hyaluronsyra och provitamin B5
Soft & Soothing TonerMilt och lugnande ansiktsvatten för torr hy
2. Booster
Morgon och kväll

För att boosta återfuktningen rekommenderar vi att du adderar ett serum eller en olja. En torr hud behöver framförallt fukt för att må bra, vilket en olja eller serum ger. Den hjälper också att ge lyster till huden.

Rekommenderade produkter
Renewing Face OilAnsiktsolja som ger näring och lyster
Hydrating BoosterÅterfuktande serum med trippel hyaluronsyra
3. Ögonkräm
Morgon & kväll

Huden runt ögonen är tunn och känslig. Därför är det viktigt att använda en kräm specifikt för ögonpartiet. En ögonkräm reducerar mörka ringar och fyller ut huden under ögonen.

Rekommenerade produkter
Sensitive Balance Eye CreamLugnande och återfuktande ögonkräm med prebiotika
Anti Age Smoothing Eye CreamÅterfuktande ögonkräm som reducerar rynkor
Age Delay Eye CreamÖgonkräm som minskar rynkor och mörka ringar
4. Återfuktning
Morgon och kväll

Använd en rik och vårdande dag- och nattkräm som återuppbygger hudens fuktbalans. Det gör också att huden återfår spänst och lyster. En torr hy reagerar lättare på kallt och torrt väder och kan därför behöva en extra rik ansiktskräm under vinterhalvåret. Tips! Innan du går och lägger dig – applicera ett tjockare lager av din nattkräm. Krämen blir då som en inpackning för huden som verkar medan du sover.

Rekommenderade produkter
3+3 Day CreamDagkräm med omedelbar återfuktning
Nourishing Night CreamNattkräm som återfuktar på djupet
Caring Face CreamVårdande och mjukgörande ansiktskräm
5. Det lilla extra
Under dagen

Känner du dig torr under dagen är det bra att ha en ansiktsmist nära till hands. Misten ger direkt återfuktning och fungerar utmärkt att använda ovanpå smink.

Rekommenderade produkter
Rescue MistOmedelbar fuktboost med vitamin C