Psoriasis

Psoriasis är en kronisk sjukdom som där utslagen kan te sig olika. Ännu finns inte något botemedel. Däremot kan besvären lindras.

Psoriasis är något som drabbar både män och kvinnor, men är ovanligt bland barn, cirka två procent av befolkningen är drabbade. Psoriasis tros bero på genetiska faktorer, levnadssätt, miljö och immunsystem. Orsaken till psoriasis beror på en för snabb tillväxt av hudceller och inflammation i huden,

Det finns olika typer av psoriasis, Plack-psoriasis är den vanligaste formen som 90 procent av de som är drabbade har. Plack-psoriasis visar sig genom runda, fjällande utslag. Utslagen kan sitta var som helst på kroppen, men vanligast är på ställen som i grunden är torrare än andra partier. Till exempel runt knän, armbågar och i hårbotten.

Gemensamt för alla typer av psoriasis är att utslagen kommer i omgångar och går inte att bota, däremot går besvären att lindra genom krämer eller eventuell ljusbehandling samt läkemedel. Prata med din läkare för att hitta rätt behandling för dig. Genom att bada eller basta 20-30 minuter och genom regelbunden insmörjning kan du mjuka upp huden och minska flagorna.

Behandla psoriasis
Psoriasis Treatment CreamBehandlingskräm för psoriasis
Scalp Psoriasis Treatment GelBehandlingsgel för psoriasis i hårbotten

ACO Psoriasis och ACO Scalp Psoriasis är medicintekniska produkter. Läs bipacksedeln noggrant före användning.


Få 30% rabatt på ett helt köp

Signa upp och få dem senaste nyheterna och exklusiva erbjudanden.