Torr hud / eksem

Kyla, vind och vatten är några saker som kan slita hårt på hudbarriären och leda till torr hud och eksem. Vi lär dig mer om hur du behandlar besvären.

Huden är kroppens största organ som har flera viktiga uppgifter, bland annat att skydda mot bakterier och skadliga ämnen från att tränga in i kroppen. Huden hjälper också till att hålla kroppstemperaturen och lagrar vätska och fett. En försvagad hudbarriär är mindre kapabel till att kontrollera vattennivån i huden vilket i sin tur leder till torr hud. En torr hud har lättare att skapa klåda, som leder till skador på huden genom kliande och kan resultera i eksem. Det är alltså skillnad på torr hud och eksem.

TORR HUD

Torr hud är ett mycket vanligt hudtillstånd, speciellt i de nordiska klimatet, som bland annat orsakas av väderförhållanden, kyla och torr luft tillsammans med mycket vattenkontakt. Med åldern försvagas också hudbarriären vilket leder till att huden blir torrare. Huden kan då bli röd, få torra fläckar och krackelera.

Behandla
Det är viktigt att behandla torr hud i tidigt skede för att inte riskera att det förvärras och hudbarriären fösvagas. Smörj med en återfuktande kräm morgon och kväll, ta kortare, ljumma duschar och använd milda kroppstvättar utan parfym som fokuserar på att samtidigt återfukta kroppen.


Tips! ACO Cano+ Moisturizing Body Spray är en kroppssprej som är enkel att applicera när som helst på dagen. Den absorberas snabbt och kladdar inte.

EKSEM

Det finns olika typer av eksem. Gemensamt är att eksem är en inflammation i huden som kan bero på en mängd olika orsaker. Dels kan eksem uppstå då huden har kommit i kontakt med irriterande eller allergena ämnen. Eksem kan också uppstå om man har en försvagad hudbarriär och en obalans i immunsystemet. Eksem kan se olika ut, men oftast är huden röd, har torra hudflagor, små blåsor och knottror. Eksem kan klia väldigt mycket och få vätskefyllda blåsor.

Behandla
Det är viktigt att behandla eksem direkt. Kortisonkrämer kan användas för att behandla när utbrottet väl är ett faktum. Har du torr hud rekommenderas regelbunden smörjning med en mjukgörande kräm – även när eksemet är bättre. Mjukgörande krämer tillför fukt och fett och används för att stärka hudens egna barriärfunktion. Smörj ordentligt flera gånger om dagen och efter kontakt med vatten.Välj luftiga kläder som låter huden andas och försök att inte klia.

Filter:

Visar 17 produkter

Repair Cream 70 mlSkyddande och reparerande specialkräm
Torr hy
Känslig hy
Repair Cream 30 mlSkyddande och reparerande specialkräm
Torr hy
Känslig hy
Miniderm Duo Kräm 500 gMjukgörande och barriärstärkande läkemedelskräm
Miniderm Duo Kräm 100 gMjukgörande och barriärstärkande läkemedelskräm
Canoderm Kräm 100 gMjukgörande läkemedel som förebygger återfall av atopsikt eksem
Canoderm Kräm 500 gMjukgörande läkemedel som förebygger återfall av atopiskt eksem
Canoderm LotionFuktighetsbevarande läkemedel
Cano+ Moisturizing Body SprayFuktgivande spray mot torr hud och klåda
Torr hy
Miniderm Kräm 100 gMjukgörande läkemedel
Miniderm Kräm 500 gMjukgörande läkemedel
Minicare Cream 100 gMjukgörande kräm med återfuktande glycerol
Minicare WashlotionMild rengöringslotion för barn
Minicare Cream 350 gMjukgörande kräm med återfuktande glycerol
Minicare Wash MousseMild rengöringsmousse för baby och barn
Minicare Eczema Treatment Cream Behandlingskräm för atopiskt eksem hos spädbarn och barn
Eczema Treatment CreamBehandlingskräm för atopiskt eksem
Hand Irritation Treatment CreamBehandlingskräm för kontakteksem
För atopiker
Experten berättar - allt om atopiskt eksem

Torr hud och röda utslag som kliar – det kan kännas läskigt och framförallt obehagligt. Men det är inte alls ovanligt och hjälp finns. ACOs Medical & Scientific manager Karin Carlander beskriver atopiskt eksem.

Canoderm - skillnad på kräm och kräm

Vid behandling av torr hud och eksem är det viktigt att stärka och skydda hudbarriären. Canoderm är Sveriges mest väldokumenterade mjukgörande läkemedel.

Miniderm - passar karbamidkänsliga

Små barn har tunn och extra känslig hud och är extra känslig för sveda. Miniderm är en barnvänlig mjukgörare som normaliserar torr hud.

Handeksem och torra händer

Torra och kliande händer med rodnad som inte vill ge med sig – det kan vara atopiskt eksem. Såhär tar du hand om dina torra händer.

Miniderm Duo kräm (karbamid + glycerol) är ett receptfritt läkemedel mot torr hud. Finns även i 100g tub. Läs bipacksedeln noggrant innan användning. För mer information om produkten, se bipacksedel samt www.fass.se.

Canoderm 5% kräm eller kutan emulsion (karbamid). Kräm: Receptfritt läkemedel mot torr hud och för att förebygga återfall av atopiskt eksem. Lotion: Receptfritt läkemedel mot torr hud. Läs bipacksedeln noggrant.

Miniderm 20% kräm (glycerol). Används för behandling av torr hud.

Propyderm 20% kräm (propylenglykol). Används för behandling av torr hud av olika slag.

CanodermMiniderm och Propyderm är receptfria läkemedel. Läs bipacksedeln noga före användning.

Cano+ Moisturizing Body Spray, Minicare kräm, Minicare Eczema, ACO Eczema, ACO Hand Irritation är medicintekniska produkter. Läs bipacksedeln noggrant före användning.

Få 30% rabatt på ett helt köp

Signa upp och få dem senaste nyheterna och exklusiva erbjudanden.