Så får du ett fylligt hår med härlig volym

Många av oss drömmer om ett tjockt och fylligt hår, samtidigt som spegeln kan visa raka motsatsen. Med volymgivande ingredienser och smarta stylingknep kan du göra drömmen till en verklighet, om än så bara för en tillfällig stund.

Varför känns håret platt?
Att ditt hår känns tunt och platt kan bero på flera olika anledningar. Kanske har du genetiskt tunna och fina hårstrån från dina föräldrar, eller så kan det bero på att naturliga hormonförändringar eller ovanligt mycket stress ökat håravfallet och att håret därmed upplevs som tunnare och plattare än vanligt. Även yttre påfrestningar såsom hårblekning och värmeverktyg kan ha en negativ påverkan på din hårkvalitet.

Vill du ha ett fylligare hår kan en hälsosammare livsstil med mindre stress och näringsrik kost göra viss skillnad för ditt hår, men det finns också faktorer som vi tyvärr inte kan göra så mycket åt. Som tur är finns det volymgivande hårvårdsprodukter och stylingknep som kan få håret att, åtminstone tillfälligt, kännas och se fylligare ut.

Välj rätt produkter
Vill du ha ett fylligare hår (om så bara till nästa schamponering) är det en bra idé att investera i hårvårdsprodukter som uttalat kan bygga volym, såsom ett volymgivande schampo som hjälper hårstråna att kännas tillfälligt fylligare. Välj gärna också ett hårbalsam som har volymbyggande egenskaper utan att tynga ner. Traditionella hårbalsam kan vara fulladdade med vårdande ingredienser som visserligen skämmer bort ditt hår, men som samtidigt kan ha en nedtyngande effekt på håret.

En välmående hårbotten spelar också roll för ett vackert hår, eftersom en oren skalp kan irritera och påverka kvaliteten på håret. Därför är det viktigt att regelbundet rengöra hårbotten från överflödig talg, gamla stylingrester och föroreningar som kan täppa till hårsäckarna och tynga ner håret. Ju bättre din hårbotten mår, desto lättare är det att få ett vackert och fylligt hår.

Fixa volymen med ACO Volumising Shampoo & Conditioner
Volumising Shampoo & Conditioner från ACOs nya Hair Care-serie ger tillsammans en välkommen fyllighet samtidigt som de har en balanserande effekt på din hårbotten. Schampot bidrar tack vare bland annat återfuktande pantenol och volymgivande risprotein till att håret känns både tjockare och mjukare. För bästa volymgivande resultat, använd tillsammans med balsamet från samma serie; Volumising Conditioner ger glans och fyllighet med hjälp av växtbaserade oljor och risproteiner.

Fuska med rätt styling
Även utanför duschen finns det knep att ta till för att säkra volymen. Att föna håret torrt medan du håller huvudet upp och ner är ett klassiskt stylingknep som faktiskt fungerar, var dock noga med att applicera tillräckligt med värmeskydd före. Ytterligare ett tips är att använda texturspray som kan förlänga fylligheten i ditt hår. Om ditt hår känns platt och livlöst efter några dagar kan du också följa upp med ett torrschampo vid rötterna. Torrschampot ger håret stadga och volym samtidigt som det håller håret fräscht till nästa tvätt.

Relaterade produkter
Moisturising ShampooÅterfuktande schampo som bidrar till mjukt och glansigt hår
Repairing ShampooReparerande och vårdande schampo
Moist & Repair ConditionerÅterfuktande och reparerande balsam
Volumising ShampooVolymschampo som bidrar till fylligare hår
Volumising ConditionerVolymbalsam som bidrar till fylligare hår
Upptäck nya ACO Hair Care

Vackert hår börjar med en välmående hårbotten. Nya ACO Hair Care är hårvård som både ger dig ett välmående vackert hår och en hårbotten i balans. Att få ett lika strålande, som hälsosamt hår, har aldrig varit enklare.

Så hittar du rätt hårvård för dina behov!

Ditt val av schampo och balsam kan ha stor betydelse för hur ditt hår mår, känns och ser ut. Att välja hårvårdsprodukter kan dock vara en minst sagt förvirrande historia. Är du medveten om av vad just ditt hår är i behov av blir det lättare att hitta rätt i vad som annars kan kännas som en hårvårdsdjungel. Upplever du att ditt hår känns torrt, skadat eller livlöst? Eller längtar du kanske bara efter lite extra glans? ACO Hair Care är en ny hårvårdsserie som gör det enkelt att hitta rätt hårvård för just dina behov.

Så lindrar du en torr och känslig hårbotten

Ett vackert och välmående hår börjar i en hälsosam hårbotten. Precis som huden i ditt ansikte kan också din hårbotten hamna i obalans, ofta med ovälkommen irritation eller en oljig känsla som följd. Med hjälp av bra hårvårdsprodukter med noggrant utvalda ingredienser är det enkelt att lindra besvären och hitta balansen igen.

Få 30% rabatt på ett helt köp

Signa upp och få dem senaste nyheterna och exklusiva erbjudanden.