Canoderm - skillnad på kräm och kräm

Vid behandling av torr hud och eksem är det viktigt att stärka och skydda hudbarriären. Canoderm är Sveriges mest väldokumenterade mjukgörande läkemedel.

Vid torr hud skadas hudbarriären. Huden förlorar vätska, blir extra känslig och drabbas lättare av inflammation och eksem. Vid behandling av torr hud är det därför av stor vikt att stärka och skydda hudbarriären.

Vi vet att det är skillnad på kräm och kräm
Canoderm verkar återfuktande och stärker hudbarriären. Studie efter studie har visat att Canoderm stärker hudbarriären, lindrar torrhet och klåda samt ökar antalet eksemfria dagar vid atopiskt eksem.

I en studie jämfördes effekten på hudbarriären av Canoderm och en annan kräm med 5 % karbamid. Resultatet visade att hudbarriären stärktes av Canoderm, men försvagades av den andra krämen. Effekten på hudbarriären avgörs inte enbart av karbamid, utan av krämens hela sammansättning. I en annan studie hos personer med atopiskt eksem visades att Canoderm gav nästan 50%* fler eksemfria dagar jämfört med en kräm med neutral effekt på hudbarriären.

Canoderm 5% kräm och kutan emulsion (karbamid). Kräm: Receptfritt läkemedel mot torr hud och för att förebygga återfall av atopiskt eksem. Lotion: Receptfritt läkemedel mot torr hud. Läs bipacksedeln noggrant.

*46,7%

Canoderm Kräm 500 gMjukgörande läkemedel som förebygger återfall av atopiskt eksem
Canoderm Kräm 100 gMjukgörande läkemedel som förebygger återfall av atopsikt eksem
Canoderm LotionFuktighetsbevarande läkemedel
Läs mer
Experten berättar - allt om atopiskt eksem

Torr hud och röda utslag som kliar – det kan kännas läskigt och framförallt obehagligt. Men det är inte alls ovanligt och hjälp finns. ACOs Medical & Scientific manager Karin Carlander beskriver atopiskt eksem.

Få 30% rabatt på ett helt köp

Signa upp och få dem senaste nyheterna och exklusiva erbjudanden.