HUDVÅRDSRUTIN FÖR KOMBINATIONSHY

Din hud känns olika i olika partier i ansiktet. Till exempel, t-zonen känns fet, medan kinderna känns torra.

1. Rengöring
Morgon och kväll

Kännetecknet för den kombinerade huden är att huden känns olika i olika partier i ansiktet. Det vanligaste är att t-zonen (panna, näsa, haka) känns fet, medan kinderna känns torra eller normala. Det är viktigt att tänka på att inte torka ut huden – även fast din t-zon kan kännas oljig. Det oljiga partiet i ansiktet behöver fortfarande fukt, annars riskerar hudytan att bli torr, vilket i sin tur leder till att talgproduktionen ökar ännu mer. Välj därför en rengöring speciellt utvecklad för en kombinationshy. Den hjälper huden att behålla fukten, samtidigt som den exfolierar huden & tar bort döda hudceller. Ansiktet får därmed ett fint och naturligt lyster utan en fet känsla.

Rekommenderade produkter
Pure Glow Renewing Daily CleanserExfolierande rengöringsmousse med BHA-syra
Refreshing Cleansing GelMild och tvålfri rengöringsgel
Rebalancing Cleansing FoamExfolierande rengöringsmousse med AHA-syra
2. Boosta
Morgon och kväll

Serum används under din dag- och nattkräm och är en härlig booster för din hud. Ett serum består av högre koncentrationer av aktiva ämnen och tränger djupare ner i huden än vad din efterkommande fuktkräm gör. Nya ACO Pure Glow Perfecting Serum är lätt i konsistensen och absorberas snabbt in i huden, utan att lämna en kladdig hinna på ansiktet. Serumet innehåller superingrediensen vitamin B3, mer känd som niacinamid som bland annat skapar en jämnare hudton, reducerar pigmentfläckar och ojämnheter i huden från kvisslor och finnar samt minskar synligheten av porer. Dessutom innehåller serumet återfuktande hyaluronsyra och vitamin E som skyddar huden mot fria radikaler och förebygger fina linjer.

Rekommenderade produkter
Pure Glow Perfecting SerumSerum med niacinamid som jämnar ut hudtonen
3. Ögonkräm
Morgon och kväll

Huden runt ögonen är känslig och många upplever problem med svullnad under ögonen. Genom att använda en ögongel återfuktar du det känsliga ögonområdet samtidigt som gelen svalkar och minskar tecken på svullnad.

Rekommenderade produkter
Anti Age Smoothing Eye CreamÅterfuktande ögonkräm som reducerar rynkor
Sensitive Balance Eye CreamLugnande och återfuktande ögonkräm med prebiotika
Age Delay Eye CreamÖgonkräm som minskar rynkor och mörka ringar
4. Återfuktning
Morgon och kväll

Även de feta partierna i ansiktet måste hållas återfuktade, annars riskerar huden att producera mer talg. Använd vårdande dag- och nattkräm som fokuserar på att motverka orenheter och matta ner blanka partier. Då är Sarcosin som finns i både ACO Pure Glow Rebalancing Night Balm och Pure Glow Purifying Day Cream en utmärkt ingrediens. Men glöm inte att samtidigt ge huden intensiv fukt. Hyaluronsyra binder fukt och förbättrar hudens elasticitet.

Rekommenderade produkter
Pure Glow Purifying Day CreamLätt gelkräm med mattande effekt
Pure Glow Purifying Day Cream SPF 30Lätt dagkräm med SPF 30
Pure Glow Rebalancing Night BalmVårdande nattkräm med exfolierande enzym
5. Det lilla extra
Kväll, vid behov

Ge huden en skjuts på traven genom att peela ansiktet en till två gånger i veckan. Då får du bort döda hudceller vilket bidrar till en ökad lyster. Detta kan du göra antingen med en mekanisk peeling – med skrubbkorn eller med enzymatisk peeling som en mousse med BHA-syra. Upplever du problem med stora porer är det bra att fokusera på en enzymatisk peeling med till exempel BHA-syra. Var försiktig med att exfoliera ansiktet på de partier som du upplever känns torra och känsliga. Det kan skapa irritation och skada hudbarriären.

Rekommenderade produkter
Cleansing ScrubExfolierande och djuprengörande ansiktsskrubb
Pure Glow Renewing Daily CleanserExfolierande rengöringsmousse med BHA-syra

Få 30% rabatt på ett helt köp

Signa upp och få dem senaste nyheterna och exklusiva erbjudanden.