Miniderm Duo - Hela familjens mjukgörare

Både stora och små kan drabbas av torr hud och eksem. Då är det viktigt att använda en hudkräm som både mjukgör och stärker hudbarriären. Miniderm Duo är en ny mjukgörande kräm som passar hela familjen, även de allra minsta.

Det är inte bara vuxna som drabbas av torr hud och eksem. Visste du att upp till 20% av barnen i Sverige drabbas av atopisk dermatit*, och att många fler har torr hud? När man har torr hud är hudbarriären ofta försämrad, vilket gör att huden blir extra känslig och lättare drabbas av inflammation och eksem. Har du eller ditt barn torr hud är det därför viktigt att behandla med en mjukgörare som stärker hudbarriären.

Miniderm duo mjukgör, stärker hudbarriären och lindrar klåda

Miniderm Duo är ACO:s största produktutveckling på över 20 år och är det första läkemedlet som innehåller en kombination av de två aktiva ingredienserna karbamid (2%) och glycerol (20%). Karbamid är en effektiv mjukgörare som visat sig ha barriärstärkande egenskaper, däremot kan 5% av ingrediensen orsaka sveda. Den andra aktiva ingrediensen, glycerol, är en väletablerad och mild fuktighetsbindare som bidrar till normalisering av torr hud, men som till skillnad från karbamid inte ensam visat sig ha en barriärstärkande effekt. I Miniderm Duo samspelar därför en låg nivå av karbamid med 20% glycerol för att tillsammans mjukgöra, stärka hudbarriären och även lindra klåda som kan uppstå vid torr hud.

Självkonserverad och vältolererad

Miniderm Duo har en självkonserverande formula, vilket betyder att krämen inte innehåller några tillsatta konserveringsmedel. Krämen har dessutom visat sig vara vältolererad på torr hud, detta även hos personer med historik av atopiskt eksem. Miniderm Duos vältolererade formula innebär att det är en mjukgörare som med fördel kan användas av hela familjen, till och med de allra minsta.

*Tandvårds- och läkemedelsverket, 2021

Miniderm Duo 20 mg/g + 200 mg/g kräm (karbamid + glycerol) är ett receptfritt läkemedel mot torr hud. Läs bipacksedeln noggrant.

Hitta produkterna här
Miniderm Duo Kräm 500 gMjukgörande och barriärstärkande läkemedelskräm
Miniderm Duo Kräm 100 gMjukgörande och barriärstärkande läkemedelskräm