Smörjskola – så tar du hand om den torra huden

Oavsett om du upplever din hud som normal eller torr är det viktigt att smörja den. Hur ofta ska man smörja och hur mycket kräm ska användas? Vi hjälper dig!

Vid torr hud och eksem är det viktigt att smörja sig ordentligt för att få rätt effekt. En grundregel är att smörja kroppen två gånger om dagen och alltid efter dusch, bad och handtvätt. Att huden skulle vänja sig vid att bli insmord och sluta bilda talg är en myt. Praktiskt taget är det omöjligt att använda för mycket kräm, däremot är det lätt att använda för lite. En vuxen människa ska använda 170 gram mjukgörande kräm i veckan fördelat på två insmörjningar per dag. Tänk en hand full med kräm som ett ungefärligt mått. Andra viktiga saker att tänka på är: duscha och bada inte mer än du behöver, använd ljummet vatten när du duschar, välj en mild rengöring som är oparfymerad eller byt ut mot en duscholja.

Till riktigt känslig hud rekommenderas en helt tvålfri rengöring som Cano+ Moisturizing Body Cleanser. Klappa också huden torr med handduken istället för att gnugga och diska alltid med diskhandskar.

Produkter för torr hud
Repair Cream 70 mlSkyddande och reparerande specialkräm
Mild Cleansing SoapMild mjukgörande tvål för torr och känslig hud
Canoderm Kräm 500 gMjukgörande läkemedel som förebygger återfall av atopiskt eksem
Cano+ Moisturizing Body SprayFuktgivande spray mot torr hud och klåda
Relaterade artiklar
Rätt rengöring för kroppen

Ett sätt att behålla hudens naturliga fukt och inte rubba pH-balansen är att välja milda kroppsrengöringar. Vi hjälper dig att hitta den rätta för din hud.

Experten tipsar - allt om intimvård

Ofta används samma kroppstvätt på hela kroppen, men faktum är att underlivet är ett känsligt område som är viktigt att ta hand om med rätt produkter. ACO’s produktutvecklare Izabela Norin berättar varför.

För den vackra gravidkroppen

Kliande hud, mage som spänner och bristningar – det kan hända mycket med huden under en graviditet. Genom att smörja kroppen minskar du besvären.

Cano+ Moisturizing Body Spray är en medicinteknisk produkt. Läs bipacksedeln noggrant före användning.

Canoderm® 5 % kräm och kutan emulsion (karbamid). Kräm: Används till fuktighetsbevarande behandling av torr hud av olika uppkomst och för att förebygga återfall av atopiskt eksem. Kutan emulsion: Används till fuktighetsbevarande behandling av torr hud av olika uppkomst. Undvik att smörja i ögon, näsa, öron, öppna sår eller på slemhinnor. Produkten kan svida.

Få 30% rabatt på ett helt köp

Signa upp och få dem senaste nyheterna och exklusiva erbjudanden.