HUDVÅRDSRUTIN FÖR KÄNSLIG HY

Din hud blir lätt irriterad och röd. Du har synliga blodkärl och rodnad, framförallt runt näsa och på kinder.

1. Rengöring
Morgon och kväll

En känslig hud känns ofta stram och torr och blir lätt röd. Att välja milda produkter är viktigt för alla hudtyper, men speciellt för den känsliga huden som har lättare att reagera på parfymerade produkter vilket kan leda till rodnad. Hudvårdsrutinen för den känsliga huden bör inte bestå av många steg för att minimera risken för irritation. Rengör ansiktet med en extra snäll parfym- och tvålfri rengöring. En rengöringslotion är både mild och effektiv och behöver inte sköljas av med vatten, som torkar ut, utan kan torkas bort med en mjuk handduk. Avsluta med toner för att bevara den naturliga fuktbalansen i huden. Ett micellärvatten är också ett bra alternativ till lotion eftersom den har både rengörande och återfuktande egenskaper. Den behöver heller inte sköljas av.

Rekommenderade produkter
Sensitive Balance Micellar Cleansing GelMicellär rengöringsgel med prebiotika och hyaluronsyra
2. Ögonkräm
Morgon och kväll

Huden runt ögonen är tunn och känslig, oavsett hudtyp. Genom att använda en ögongel återfuktar du det känsliga ögonområdet samtidigt som gelen svalkar och minskar tecken på svullnad.

Rekommenderade produkter
Sensitive Balance Eye CreamLugnande och återfuktande ögonkräm med prebiotika
3. Återfuktning
Morgon och kväll

Använd en dag- och nattkräm som fokuserar på att återbygga hudens fuktbalans och kom ihåg att krämerna ska vara milda och parfymfria. Använd produkter med rik konsistens som ger direkt återfuktning. Sheasmör, rapsolja och glycerin är några ingredienser som funkar utmärkt på känslig hud. Då matar du huden med massor av fukt!

Rekommenderade produkter
Sensitive Balance Face CreamRik, mild och lugnande ansiktskräm
Sensitive Balance Face FluidLätt, mild och lugnande ansiktskräm
Caring Face CreamVårdande och mjukgörande ansiktskräm

Få 30% rabatt på ett helt köp

Signa upp och få dem senaste nyheterna och exklusiva erbjudanden.