Få en jämnare och starkare hud med nya ACO Bright Booster

Är huden täckt av fläckar och andra hyperpigmenteringar? Du är inte ensam. Vill du ta upp kampen med de ovälkomna prickarna finns det verksamma ingredienser att ta hjälp av, där superhjälten niacinamide är extra effektiv på att minska hyperpigmentering och rodnad i huden. Därför är vi lite extra stolta över vårt nya ansiktsserum ACO Bright Booster, som med hjälp av bland annat niacinamide både verkar hämmande på pigmenteringarna och stöttande på hudbarriären.

Vad är hyperpigmentering och varför får huden fläckar?

Alla kan få hyperpigmenteringar i huden, där tillståndet är vanligt hos alla hudtyper och i alla åldrar. Hyperpigmenteringar är färgade områden i huden som nyansmässigt skiljer sig från resten av huden i ansiktet eller på kroppen, där pigmenteringarna i fråga är mörkare än resten av huden. De kan både synas som små bruna och/eller röda fläckar eller som lite större och mer sammanhängande missfärgade områden. Hyperpigmenteringar är ofta resultatet av inflammationer i huden vilka kan uppstå efter långa stunder i solen, av olika mediciner, efter akneutbrott eller i samband med hormonella förändringar såsom i puberteten eller under en graviditet. En del hyperpigmenteringar syns nästan omedelbart, till exempel efter ett större akneutbrott, medan andra kan ta flera år på sig att märkas, till exempel så kallade solfläckar. Hyperpigmenteringar kan uppstå på i princip hela kroppen men är i regel lite extra vanliga i ansiktet, i dekolletaget och på handryggarna. Mörkare hudnyanser har också en större benägenhet att få hyperpigmenteringar än ljusare hudfärger.

Hur ska jag behandla mina hyperpigmenteringar?

Om du vill motverka att fläckarna uppstår (eller åtminstone försöka mota dem i grind så gott du kan) finns det flera knep som du kan använda dig av. Se först och främst till att du alltid smörjer in huden med solskyddsfaktor för att skydda den mot solens strålar, vilka är en stor anledning till att hyperpigmenteringar uppstår. Glöm inte bort att även smörja in dekolletaget och handryggarna med en hög solskyddsfaktor. Du kan också undvika att klämma pormaskar och riva bort sårskorpor, eftersom det ökar risken för ovälkomna fläckar i huden. Se också till att du alltid använder av dig hudvårdsprodukter som är anpassade efter din hudtyp. Du kan också genom att regelbundet exfoliera huden med en mild peeling snabba på hudens naturliga cellförnyelse, inte minst med vår nya Bright Booster som innehåller 2% PHA-syra vilket har en skonsamt exfolierande effekt på huden och också verkar återfuktande. Att peela huden regelbundet gör inte bara att ansiktet känns mjukare och ser piggare ut, exfolieringen kan också ha en välgörande effekt på hyperpigmenteringarna. Sist, men absolut inte minst, kan du uppnå fina resultat genom att använda hudvårdsprodukter som innehåller uppljusande ingredienser, såsom niacinamid (för du har väl inte missat att vår nya Bright Booster innehåller hela 10% niacinamid?).


Hyperpigmenteringar: rätt ingredienser är A och O
Vill du behandla dina hyperpigmenteringar är det viktigt att du väljer produkter med uppljusande och barriärstärkande ingredienser, där niacinamid (eller vitamin B3 som det också heter) är en riktig stjärna. Inte nog med att det har en stödjandeeffekt på hudbarriären liksom uppljusande effekt på pigmentfläckar, ingrediensen kan också ha en god effekt på fina linjer och rynkor. Nya ACO Bright Booster är ett fuktgivande serum för ansiktet som både verkar stödjande på hudbarriären och reducerar hyperpigmenteringar och rodnader i huden, där den mjukgörande formulan bland annat är berikad med hela 10 % niacinamid och tetrapeptid-30. Bland övriga ingredienser finns även PHA-syra som både verkar återfuktande och har en varsamt exfolierande effekt på huden. Resultatet är en jämnare hudton med vacker lyster. ACO Bright Booster är ett dermatologiskt testat serum för ansiktet och kan användas både morgon och kväll av alla hudtyper, även känsliga. De första resultaten på pigmenfläckarna kommer efter cirka fyra veckor.

ACO Bright Booster är ett serum och en face booster för ditt ansikte, berikat med bland annat:

Niacinamid

Ingrediens som har flera fina fördelar för din hud. Inte nog med att den har en uppljusande effekt på hyperpigmenteringar, den kan också hjälpa till att reducera fina linjer, ha en dämpande effekt på rodnader, förbättra elasticiteten, krympa synliga porer och stödja den naturliga hudbarriären samt bidra till att huden håller sig återfuktad längre.


Tetrapeptid-30

Peptid som består av tre olika sorters aminosyror, vilka tillsammans motverkar att pigmenteringar uppstår och även hjälper till att dämpa synliga hyperpigmenteringar i huden.

PHA

Exfolierande ingrediens som har en mer varsamt peelande effekt än AHA-syra och BHA-syra, vilket gör den till ett bra val för alla hudtyper, även känslig hud. PHA har också en återfuktande effekt på huden och hjälper till att skapa en vacker lyster.

Få 30% rabatt på ett helt köp

Signa upp och få dem senaste nyheterna och exklusiva erbjudanden.