Rätt rengöring för kroppen

Ett sätt att behålla hudens naturliga fukt och inte rubba pH-balansen är att välja milda kroppsrengöringar. Vi hjälper dig att hitta den rätta för din hud.

Kroppsrengöring är en viktig del av hudvårdsrutinen – för många kanske den viktigaste. När du väljer rengöring är det viktigt att tänka på att den ska vara snäll mot huden. Det kan vara lätt att lockas av kroppsrengöringar med väldoftande parfym, men för mycket parfym är ofta inte bra på huden och produkterna ger inte nödvändigtvis den fukt som huden behöver. De flesta med torr och känslig hud vet att man behöver återfukta med en kroppslotion, men kroppsrengöringen kan vara boven till att huden är torr från början, därför är det extra viktigt att använda återfuktande duschrengöringar. Oavsett hudtyp är det bra att leta efter rengöringar som är milt- eller helt oparfymerade. Produkterna bör också verka återfuktande, vara skonsamma och stärka hudbarriären.

Duschkräm/flytande tvål
Ett bra val för en normal hud är en duschkräm. Shower Cream Moist är en dermatologiskt testad duschkräm som effektivt och skonsamt rengör huden och håller den återfuktad i upp till åtta timmar. Duschkrämen innehåller ACOs Triple Moist Complex som ger omedelbar och långvarig återfuktning. Mild Cleansing Soap är en mild och mjukgörande tvål för torr och känslig hud. Tvålen rengör skonsamt och verkat återfuktande och återfettande för fuktfattig hud.

Duscholja
Passar alla hudtyper, även den torra och känsliga huden som behöver mer omvårdnad och fukt. Caring Shower Oil innehåller vårdande vegetabiliska oljor som till exempel soja- och solrosolja. Den innehåller även naturlig mjölksyra som bidrar till att återställa och stödja hudens pH-nivå vilket gör den mindre känslig och stärker hudbarriären. Moisturising Shower Oil är speciellt framtagen för torr och känslig hud som behöver extra omvårdnad och lämnar huden mjuk och len.

Tips!
För dig som letar efter en handtvål med doft finns milt parfymerade Hand Soap Rich, en extra rik handtvål som återfuktar huden i upp till åtta timmar och lämnar händerna omedelbart mjuka och lena.

Produkter
Shower Cream MoistRik duschkräm som återfuktar i 8 timmar
Mild Cleansing SoapMild mjukgörande tvål för torr och känslig hud
Caring Shower Oil ParfymeradMild duscholja som återfuktar i 8 timmar
Caring Shower Oil OparfymeradMild duscholja som återfuktar i 8 timmar
Moisturising Shower OilMild duscholja för torr och känslig hud
Hand Soap RichExtra rik handtvål som återfuktar i 8 timmar
Relaterade artiklar
Experten tipsar - allt om intimvård

Ofta används samma kroppstvätt på hela kroppen, men faktum är att underlivet är ett känsligt område som är viktigt att ta hand om med rätt produkter. ACO’s produktutvecklare Izabela Norin berättar varför.

Smörjskola – så tar du hand om den torra huden

Oavsett om du upplever din hud som normal eller torr är det viktigt att smörja den. Hur ofta ska man smörja och hur mycket kräm ska användas? Vi hjälper dig!

För den vackra gravidkroppen

Kliande hud, mage som spänner och bristningar – det kan hända mycket med huden under en graviditet. Genom att smörja kroppen minskar du besvären.

Få 30% rabatt på ett helt köp

Signa upp och få dem senaste nyheterna och exklusiva erbjudanden.