Sommar, sol och suverän hudvård

När du plockar undan vintergarderoben är det dags att ta fram sommarhudvården. Rikligt med solskydd (och hög spf) är viktigt för en solsäker sommar.

Precis som din hud ofta behöver extra fukt och näring under vinterhalvåret, behöver den också extra skydd under sommarhalvåret. Många upplever att krämer med solskydd är feta och skapar en hinna i ansiktet – men precis som med din övriga hudvårdsrutin kan du anpassa solskyddet efter din hudtyp.

Torrhud
Sun Face Cream är en intensivt återfuktande solkräm som skyddar mot UVA- och UVB-strålar. Krämen är snabbabsorberande och kladdar inte.

Normal och kombinationshud
Sun Face Cream är en intensivt återfuktande solkräm som skyddar mot UVA- och UVB-strålar. Krämen är snabbabsorberande och kladdar inte. För dig som vill ha ett lättare solskydd är Sun Face Mattifying Fluid ett bra alternativ. Den gör huden matt, förhindrar glansighet och täpper inte igen porer.

Fet hud
Sun Face Mattifying Fluid är en solkräm som förhindrar glansighet, motverkar uppkomsten av finnar och täpper inte igen porer.

Mogen hud
Sun Face Cream Anti Age har ett förhöjt UVA-skydd, samt vitamin C, E och Q10 som skyddar mot fria radikaler och hjälper till att förhindra rynkor och pigmenteringar.

Tänk på att …

  • Solskydd är den bästa krämen för att motverka rynkor och tidigt åldrande. Ett oförsiktigt solande och för mycket solexponering gör att huden tappar sin spänst och elasticitet.
  • Vårsolen är stark och vårhuden oskyddad. Börja använda solskydd redan under april månad. Många ansiktskrämer och makeupprodukter innehåller spf, men det kan vara svårt att använda tillräckligt mycket. Använd därför istället ett solskydd speciellt anpassad för ansiktet.
  • Var försiktig med syror som AHA- och BHA-syra samt retinol under sommarhalvåret. Om du vill fortsätta med din vanliga hudvårdsrutin som inkluderar till exempel retinol är det viktigt att vara extra noggrann med solskydd. Annars har du större risk att få ojämn pigmentering i ansiktet.
Solskydd för ansiktet
Sun Face Cream Intensive Moisture SPF 50+Återfuktande ansiktssolkräm spf 50+
Ultra Light Sun Face Fluid SPF 50+Mycket lätt solkräm för ansiktet
Relaterade artiklar
Solguide - rätta skyddet för dig

Ordentlig insmörjning och rätt solskydd – det är A och O för en säker sommar. Med ACOs solguide får du hjälp att hitta den bästa solskyddsfaktor för dig.

Allt du behöver veta om solskydd

Solskydd är ett ämne som intresserar många. ACOs expert Maria Matsson hjälper dig att reda ut de vanligaste frågorna kring solskydd.

Så fixar du den perfekta fejkbrännan

Brun utan sol är det bästa knepet för en solkysst (och hälsosam) bränna – utan att faktiskt behöva vara i solen. Och det är inte så svårt som det verkar!

Få 30% rabatt på ett helt köp

Signa upp och få dem senaste nyheterna och exklusiva erbjudanden.