Allt om peptider och niacinamid

Två av hudvårdens stjärningredienser stavas niacinamid och peptider. ACOs produktutvecklare och kemist Izabela Norin berättar varför du ska använda ingredienserna i din rutin.

"Niacinamid är en multifunktionell superingrediens"

Vad är niacinamid?
Niacinamid är vitamin B3 som vi har naturligt i vår kropp. Det är ett jätteviktigt vitamin som har väldigt bra funktioner i huden. Vitaminet minskar bland annat rynkor och fina linjer, ökar hudens elasticitet eftersom niacinamid hjälper till att producera och skydda kollagenet. Den hjälper även till att ljusa upp pigmentfläckar som kan komma av sol eller åldrande.

Varför ska man använda niacinamid?
Det är en multifunktionell superingrediens som hjälper till med massor av olika problem som till exempel rynkor, fina linjer, pigmentfläckar och stärker hudbarriären. Niacinamid går att kombinera med många andra ingredienser.

Vem passar niacinamid?
En väldigt stor målgrupp. Ingrediensen passar alla hudtyper och har flera positiva effekter på huden.

Varför används niacinamid i produkter för mogen hud?
Just för att ingrediensen är så effektiv mot pigmentfläckar och rynkor samt ökar elasticiteten. Med åldern förlorar huden sin elasticitet, fina linjer och rynkor blir mer framträdande och hudens struktur förändras.

"Peptider jobbar på djupet"

Vad är peptider i hudvård?
Det är en jättebred grupp av små proteiner som består av korta aminosyror, som går att beskriva som små nycklar till olika processer i huden. Allt som händer i huden styrs av enzymer eller peptider, därför är det viktigt att hitta nycklarna som öppnar de olika funktionerna som till exempel att huden ska kunna producera egna komponenter som hyaluronsyra, elastin och kollagen. Peptiderna skräddarsys och i serien Age Delay har vi nycklar som hjälper huden att producera mer kollagen och hyaluronsyra.

Varför ska man använda peptider?
Peptider är små molekyler som tränger längre ner i huden vilket gör att de jobbar på djupare delar av huden vilket ger ett bättre resultat.

Vad gör peptider för huden?
Massor av saker! I Age Delay Night finns till exempel en peptid som är designad för att stimulera produktion av hudens egna komponenter som till exempel hyaluronsyra och kollagen. Medan ögonkrämen bygger på andra peptider som är effektiva på påsar under ögonen.

Vem passar peptider?
De med lite äldre hud som vill öka hudens elasticitet och minska rynkor. Det är bra att försöka angripa det man upplever är problemet från olika håll, därför är det viktigt att använda olika aktiva ingredienser. Har du flera ingredienser som jobbar på samma sak, som niacinamid och peptider, men fungerar på olika sätt i huden, kommer du att få en bättre effekt.

Varför använder man peptider i produkter för mogen hud?
För att peptider är så effektiva. De syntetiska peptider vi använder oss av i av i Age Delay liknar de som kroppen producerar naturligt, som till exempel de som medverkar i kollagen- och hyaluronsyraproduktionen.

Produkter med niacinamid och peptider
Age Delay Day Cream Normal SkinDagkräm som fördröjer hudens åldrande
Age Delay Night Cream Normal SkinNattkräm som ökar kollagenproduktionen
Age Delay Night Cream Dry SkinNattkräm som ökar kollagenproduktionen
Age Delay Day Cream Dry SkinDagkräm som fördröjer hudens åldrande
Age Delay Eye CreamÖgonkräm som minskar rynkor och mörka ringar
Age Delay SerumSerum som ökar hudens elastisitet

Få 30% rabatt på ett helt köp

Signa upp och få dem senaste nyheterna och exklusiva erbjudanden.