Därför ska du tvätta ansiktet med en oljerengöring

En oljerengöring tar effektivt och skonsamt bort smink och smuts, samtidigt som den bjuder huden på välkommen återfuktning och härlig smidighet. Nu presenterar ACO Gentle Cleanse Oil – det nyaste tillskottet i vår cleansing-familj!

Innehåller din hudvårdsrutin en oljebaserad ansiktsrengöring? Om inte är det kanske dags att tänka om, för faktum är att en oljerengöring bara är goda nyheter för din hud. Inte bara för att den är riktigt bra på att tvätta bort makeup och smutsrester, en oljerengöring hjälper också till att tillföra huden fukt och skön smidighet. Mycket av det som finns i ditt ansikte, såsom makeup, överflödigt sebum och inte minst solskyddsprodukter är ofta oljebaserade, vilket betyder att de blir betydligt enklare att tvätta bort med en rengöring som innehåller olja än en rengöring som inte gör det. Anledningen är att vatten och olja stöter bort varandra, medan oljor trivs och verkar bra tillsammans. När vi pratar om hudvård så betyder detta att en rengöringsolja faktiskt är fenomenal på att lösa upp och tvätta bort de oljor som finns i dina sminkprodukter och ditt solskydd där de senare kan vara en lite större utmaning för en vattenbaserad ansiktsrengöring. En oljebaserad rengöring har också mjukgörande och återfuktande egenskaper och är därmed ett bra val för alla hudtyper, inklusive känsliga och lite fetare hudtyper. Att en fet och aknebenägen hud skulle få värre problem med oljebaserade rengöringsprodukter är faktiskt en gammal skönhetsmyt, istället kan en fet och aknebenägen hud tvärtom må bra om den får hjälp med återfuktning.

ACO Gentle Cleanse Oil är en skonsam och mycket effektiv rengöringsolja som passar alla hudtyper, även känsliga. Med hjälp av oljor från kokos, ängskrasse och raps tvättar den bort all sorts makeup (även vattenfast), smuts och orenheter samtidigt som den lämnar huden fräsch, mjuk och återfuktad. Detta utan att lämna ett oljigt lager på huden efteråt. Gentle Cleanse Oil är både dermatologiskt och oftalmologiskt testad, där det senare betyder att den även är bevisat skonsam mot ögonen.

Så använder du en rengöringsolja
Att använda en oljebaserad rengöring kan skilja sig lite från din vanliga, vattenbaserade ansiktsrengöring. En oljerengöring ska nämligen i regel appliceras på ett ansikte som är helt torrt och sedan masseras in med milda, cirkulerande rörelser innan du sköljer av den med varmt vatten. Om du applicerar din rengöringsolja på ett fuktigt ansikte och sedan snabbt sköljer bort den får du ett sämre resultat, eftersom oljan då får det betydligt svårare att lösa upp och tvätta bort makeup och annan smuts som ligger på huden.

Tvätta ansiktet med Gentle Cleanse Oil i tre enkla steg:
1. Börja med att applicera 2–3 pumpar på en hud som är helt torr, antingen med en bomullsrondell eller direkt med fingrarna.

2. Massera in oljan noggrant med mjuka, cirkulerande rörelser. På så sätt blir det lättare för oljan att lösa upp och tvätta bort makeup och smuts, vilket ger dig och din hud ett renare resultat.

3. Tillsätt varmt vatten och skölj av, oljan förvandlas till en lotion vid kontakt med vatten. Torka därefter ansiktet torrt med en mjuk frottéhandduk. Följ upp med ytterligare en rengöring för Double Cleansing-metoden, eller fortsätt därefter med din vanliga hudvårdsrutin.

Gentle Cleanse OilSkonsam och mycket effektiv rengöringsolja
Lär dig mer
Vad är double cleansing?

Double cleansing, eller dubbelrengöring på svenska, gör din hud ren på djupet och hjälper din hudvård att prestera ännu bättre. Men vad är egentligen double cleansing och vilken nytta kan den göra för din hud?

Rätt rengöring för din hudtyp

Hemligheten bakom vacker och len hud är rengöring. Det finns mängder av olika rengöringar anpassade för olika hudtyper. Vilken passar dig bäst?

Få 30% rabatt på ett helt köp

Signa upp och få dem senaste nyheterna och exklusiva erbjudanden.