Fem saker du inte visste om din hud

Vilket är egentligen hudens normala pH-värde och vad innebär en hud i balans? Vi listar fem saker du kanske inte visste om huden.

1.
Huden är kroppens största organ. En vuxen människas hud väger ungefär tre till fyra kilo och har en yta på cirka två kvadratmeter.

2.
Ofta pratar man om en hud som är i balans. Det innebär att huden mår bra, är tillräckligt återfuktad och inte har någon inflammation, som till exempel vid akne eller eksem. Hudens pH-värde ska ligga på mellan 4,5-5,5. Ett lägre eller högre pH-värde kan alltså skapa – eller bero på – hudproblem.

3.
Vatten är något som vi kommer i kontakt med flera gånger om dagen och kan i sig verka uttorkande på huden. Även för starka produkter och rengöringar kan sätta huden i obalans genom irriterande rengörande ämnen och ett för högt pH-värde. Därför är det bra att använda milda alternativ.

4.
Huden består av tre lager – överhuden, läderhuden och underhuden. Vanligt är att huden är som tjockast på fotsulan och tunnast på ögonlocket.

5.
Huden har mängder av uppgifter, bland annat att reglera kroppstemperaturen, skydda mot bakterier och hålla kroppen återfuktad. Huden bildar också D-vitamin när du är ute i solen som är bra mot benskörhet och skelettet.

Läs mer
Rätt rengöring för kroppen

Ett sätt att behålla hudens naturliga fukt och inte rubba pH-balansen är att välja milda kroppsrengöringar. Vi hjälper dig att hitta den rätta för din hud.

Smörjskola – så tar du hand om den torra huden

Oavsett om du upplever din hud som normal eller torr är det viktigt att smörja den. Hur ofta ska man smörja och hur mycket kräm ska användas? Vi hjälper dig!

Hitta rätt produkter för dig
Caring Shower Oil ParfymeradMild duscholja som återfuktar i 8 timmar
Body Lotion Moist Parfymerad Återfuktande body lotion för normal hud
Body Cream RichExtra rik kräm för torr hud

Få 30% rabatt på ett helt köp

Signa upp och få dem senaste nyheterna och exklusiva erbjudanden.