Vad är double cleansing?

Double cleansing, eller dubbelrengöring på svenska, gör din hud ren på djupet och hjälper din hudvård att prestera ännu bättre. Men vad är egentligen double cleansing och vilken nytta kan den göra för din hud?

Att det är viktigt att rengöra ansiktet från makeup och annan smuts har du säkert hört både en och två gånger förut. Men har du funderat på hur pass ren din hud faktiskt är när ditt ansikte landar på kudden på kvällen? Att grundligt rengöra ditt ansikte är alltid en bra idé, inte minst om du har använt mycket makeup, svettats mycket under dagen eller befunnit dig i stadsmiljö runt avgaser och andra föroreningar. Inte bara för att smuts och sminkrester är en grogrund för bakterier och kan resultera i ovälkomna blemmor, din hudvård får också svårt att tränga ner och göra nytta om din hud inte är ordentligt ren. Metoden double cleansing, eller dubbelrengöring på svenska, är en metod som härstammar från Sydkorea. Den lilla republiken, som är ungefär lika stort som halva Norrland, har de senaste åren med sin hudvårdsexpertis och sina innovativa skönhetsprodukter fått resten av skönhetsvärlden på fall. Du har säkert hört talas om begreppet k-beauty som är en förkortning av ”Korean beauty”, liksom uppfinningarna cushion foundations och sheet masks. Populära skönhetsinslag som alla härstammar från Sydkorea. Hit hör också metoden double cleansing.

Double cleansing är en rengöringsmetod där du först tvättar ansiktet rent med en oljebaserad ansiktsrengöring. Därefter, efter att ha sköljt av ansiktet med vatten, tvättar du det en gång till med en vattenbaserad ansiktsrengöring. Poängen med double cleansing är få huden ordentligt ren. Double cleansing tar bort all smuts, makeup och överflödig olja som ligger på hudytan och hjälper också till att rengöra på djupet. Inte nog med att double cleansing får din hud ren på riktigt, metoden ser också till att din efterföljande hudvård kan prestera betydligt bättre. Detta eftersom en ren hud betyder att ditt serum eller din hudkräm får det lättare att absorberas och kan därmed göra ordentlig nytta. På en smutsig hud, å andra sidan, blir det betydligt svårare för hudvårdsprodukter att komma åt ordentligt.

Hur fungerar då double cleansing? Den oljebaserade rengöringen tvättar huden fri från oljebaserade smutsrester såsom talg, solkräm, makeup och olika föroreningar medan den vattenbaserade rengöringen rengör på djupet.

För vem passar double cleansing? Alla. Eftersom regelbunden rengöring främjar en bättre hudhälsa är double cleansing alltid en bra idé, i synnerhet om du använder mycket smink, har applicerat solskydd eller bor i en hårt trafikerad stad med mycket föroreningar. Har du en torr hud mår den i regel också bra av en double cleanse. Detta eftersom metoden är skonsam mot huden och rengör utan att ha en irriterande eller uttorkande effekt på huden.

DUBBELRENGÖR MED ACO!

ACO Gentle Cleanse Oil och Pure Glow Renewing Daily Cleanser.

1: Applicera 2–3 pumpar av ACO Gentle Cleanse Oil på torr hud, antingen direkt med fingrarna eller med hjälp av en bomullsrondell. Massera sedan noggrant in med mjuka rörelser och skölj till sist av med varmt vatten. Gentle Cleanse Oil är en rengöringsolja som avlägsnar alla sorters smink, solskydd och orenheter som hamnat på din hy under dagen. Den skonsamma oljan förvandlas till en mjölkig lotion vid kontakt med vatten.

2: För att avsluta rutinen, följ sedan upp med Pure Glow Renewing Daily Cleanser. En härlig rengöringsmousse som med hjälp av BHA och Papain rengör på djupet och avlägsnar döda hudceller utan att torka ut huden.

Resultat: En ren och mjuk hud med en naturlig lyster som är redo för resten av din hudvårdsrutin!

Gentle Cleanse OilSkonsam och mycket effektiv rengöringsolja
Pure Glow Renewing Daily CleanserExfolierande rengöringsmousse med BHA-syra
Läs mer om vår oljerengöring!
Därför ska du tvätta ansiktet med en oljerengöring

En oljerengöring tar effektivt och skonsamt bort smink och smuts, samtidigt som den bjuder huden på välkommen återfuktning och härlig smidighet. Nu presenterar ACO Gentle Cleanse Oil – det nyaste tillskottet i vår cleansing-familj!

Få 30% rabatt på ett helt köp

Signa upp och få dem senaste nyheterna och exklusiva erbjudanden.