Vårsäsong är högsäsong för solskydd!

Vårsäsongen kräver inget solskydd, eller? Tvärtom! Den efterlängtade vårsolen bränner starkare än vi många gånger tror, och kan orsaka både ömmande brännskador och ålderstecken såsom rynkor och pigmenteringar. Våren är kort men huden minns allt. Se därför till att du inviger försäsongen med effektiva solskyddsprodukter.

Att äntligen känna vårsolens värme efter en lång och kall vinter kan verkligen kännas som walking on sunshine, men strålarna är tyvärr lika härliga som farliga. Solens UVA- och UVB-strålar kan, om vi får för mycket av dem, gå ner i huden och orsaka både brännskador, för tidigt åldrande och i förlängningen hudcancer. Den kanske känns lite blek däruppe på himlen men den begynnande vårsolen tar ofta mer än vi tror. Och eftersom din bleka vårhud har varit skyddad från solen så länge i form av vältäckande vinterkläder är den både är ovan och därmed extra känslig mot de starka UV-strålarna. De starka strålarna, tillsammans med din sol-ovana hud, gör att din sköna stund i vårsolen kan bli en både dyrköpt och ohälsosam historia. Inte nog med att huden kan bli bränd och börja ömma, solskadorna kan om några år dessutom dyka upp i form av ålderstecken såsom fina linjer, rynkor och pigmenteringar. Våren är kort men huden minns allt.

Så skyddar du dig mot den starka vårsolen
Solskyddsprodukter är ingenting som bara hör sommaren till, tvärtom är det viktigt att du använder dem kontinuerligt även under våren – inte minst om du har tänkt att spendera tid utomhus. Tänkte du ta en snabb löprunda, lägga en stund på att rensa i rabatten eller följa med barnen till lekplatsen? Glöm inte solskyddet, även om det är tidigt på våren eller molnigt ute. Solen tar hela året runt, även när den är täckt av moln. Under de kallare månaderna är ansiktet ofta den del av kroppen som är mest utsatt för solens strålar och därmed extra viktig att skydda. Ett bra tips för våren är därför att investera i solskydd som är speciellt framtagna för att passa just huden i ansiktet. Hos ACO hittar du ett brett sortiment av solskydd som är anpassade för den lite känsligare huden i ansiktet, och som alla erbjuder ett balanserat skydd mot både UVA- och UVB-strålar.

Men vad är det egentligen för skillnad på UVA- och UVB-strålar?
UVA- och UVB-strålar nämns ofta tillsammans, men vad är det egentligen för skillnad på strålarna? UVA-strålar tränger djupt ner i hudlagren och påskyndar hudens åldrande eftersom de skadar dess kollagen och elastin. UVB-strålar har istället en mer ytlig effekt på huden och för mycket av dessa gör huden röd och bränd. Både UVA- och UVB-strålar påverkar melaninet, men på olika sätt. Tillsammans ger de huden en mörkare färg. Se alltid till att du solar med måtta, speciellt i början av vårsäsongen, och använder produkter med balanserat skydd mot både UVA-strålar och UVB-strålar. Kom också ihåg att solen tar hela dagen, men att den är som allra starkast mellan klockan 11 och 15, så passa gärna på att ta en lunch eller paus i skuggan då. Och du, glöm inte bort att smörja in även läpparna med solskydd!

Skydda dig mot vårsolen!
Ultra Light Sun Face Fluid SPF 50+Mycket lätt solkräm för ansiktet
Face Cream Age Defense SPF50Solkräm för ansiktet med förhöjt UVA-skydd
Sun Soft Lips SPF 25Rosaskimrande läppglans med spf 25
Läs mer om solkräm
Utomhustider är solskyddstider

Solskador kan uppstå året om och inte bara på sommaren. Solskydd kan behövas i din hudvårdsrutin när du ska tillbringa tid utomhus, även om termometern inte visar många plusgrader. Står en sen skidsemester eller vårens första löprunda på schemat? Glöm inte bort att först smörja in huden med solskydd som är svett- och vattenresistent, så får du en lika skön som hälsosam stund ute i solskenet.

Think twice - så skyddar du dig mot solens strålar

Sommar, sol, saltstänkta bad och en hud som är vackert solbränd. Visst längtar du också? Allt du behöver för en hälsosam färg är ett sunt förnuft och ett slösaktigt (solskydds)sinne. Gör det till en livsviktig vana att smörja in dig med tillräckligt mycket solskydd minst två gånger, så får du ett effektivare skydd mot de sköna men ack så skadliga solstrålarna.

Få 30% rabatt på ett helt köp

Signa upp och få dem senaste nyheterna och exklusiva erbjudanden.