Vanliga frågor gällande hållbarhet

ANVÄNDER NI PALMOLJA, OCH VAR KOMMER DEN I SÅ FALL IFRÅN?

ACO använder inte ren palmolja eller palmkärnolja i någon av våra hudvårdsprodukter. Med det sagt, finns det ingredienser som kan härstammar från palm och detta är en utmaning eftersom det är ingredienser som är vanligt förekommande i hudvårdsindustrin. I de fall då ACO använder ingredienser som kan vara palmoljederivat så kompenserar vi för den estimerade mängden vi använder genom en organisation som heter RSPO (Roundtable for sustainable palmoil) för att säkerställa en hållbar tillverkning.

KAN MAN ÅTERVINNA ERA FÖRPACKNINGAR?

Ja det kan man! Se vår återvinningsguide länkad lite längre ner på sidan.

HUR ARBETAR NI MED HÅLLBARHET?

Vi arbetar aktivt med hållbarhet och strävar alltid efter att bli bättre. Du kan läsa om hur vi ser på och arbetar med hållbarhet lite längre ner på sidan.

ÄR UV FILTER I ER SOLKRÄM SÄKER FÖR MILJÖN?

Det finns dessvärre inga ”miljövänliga” UV-filter, de kan däremot vara mer eller mindre skadliga för miljön. När vi utvecklar solprodukter med UV-filter ser vi till att minimera miljöpåverkan genom att:

  • Välja UV-filter som har minst påverkan på miljön
  • Skapa effektiva kombinationer av UV-filter som gör att själva mängden av UV-filter blir mindre
  • Minimera mängden produkt som hamnar i havet genom att göra dem vatten och sand-resistenta, men samtidigt kan sköljas av i duschen och renas i våra vattensystem
Återvinningsguide

Även om det främst är innehållet du vill åt, har också förpackningen en viktig uppgift. På ACO ser vi det som en självklarhet att bidra med vår kunskap om hur du återvinner våra förpackningar på ett enkelt och riktigt sätt.

ACO <3 Bower - Bli belönad för att göra skillnad

Här på ACO har vi alltid strävat efter att erbjuda vårt community högkvalitativa och hållbara hudvårdsprodukter. Nu tar vi vårt hållbarhetsfokus ett steg längre genom ett spännande samarbete med Bower - ett innovativt företag inom återvinning och hållbarhet. Samarbetet med Bower ger oss möjligheten att erbjuda våra konsumenter en enkel och belönande lösning för att återvinna sina använda ACO-förpackningar. Tillsammans med Bower strävar vi efter att minska vår miljöpåverkan och skapa en positiv förändring i hudvårdsindustrin.