Rosacea

Rodnad och utslag i ansiktet kan vara rosacea, en kronisk inflammation som oftast drabbar män och kvinnor över 30. Här är allt du behöver veta om rosacea.

Vad är rosacea?
Rosacea är en kronisk inflammation i huden som ger en känslig hud. Det är lätt att blanda ihop rosacea med vuxenakne i och med att utslagen kan likna varandra.

Varför får man rosacea?
Anledningen till rosacea är fortfarande okänd och faktorerna är fler än en. Det kan bero på ärftlighet, ett rubbat immunsystem och faktorer i omgivningen.

Vem får rosacea?
Rosacea är vanligast för personer i medelåldern och både män och kvinnor kan få hudsjukdomen, däremot är det oftast kvinnor som drabbas.

Vilka är symptomen?
Typiskt för rosacea är en rodnad och rödhet i ansiktet, främst på kinder, näsa och pannan. Men det kan också synas på hals, skalp, bröst och öron. Synliga ytliga blodkärl samt knottror och blåsor fyllda med var kan också förekomma. Huden känns ofta varm och ger en stickande känsla.

Hur behandlar jag rosacea?
Rosacea går inte att bota permanent, däremot kan symtomen lindras när utslagen bryter ut. Var noga med att använda milda hudvårdsprodukter som är speciellt anpassade för känslig hud och glöm inte solskyddsfaktor! Starka produkter och sol kan trigga rosacea.

Kan jag minska besvären?
Orsakerna till vad som triggar rosacea är individuellt. Solljus, stress och alkohol är vanliga triggers av rosacea. Även kyla och hetta och stark mat kan bidra till att utslagen blossar upp. Därför bör du, om möjligt, undvika detta för att minska besvären.

Behandla mild till måttlig rosacea
Rosacea Treatment CreamBehandlingskräm för rosacea

ACO Rosacea är en medicinteknisk produkt. Läs bipacksedeln noggrant före användning.

Få 30% rabatt på ett helt köp

Signa upp och få dem senaste nyheterna och exklusiva erbjudanden.