Nya Age Delay+

Spänstig, smidig och strålande – visst kan du hålla huden fräsch efter klimakteriet. Nya hudvårdsserien Age Delay+ är fullproppad med ingredienser som återfuktar, ger fasthet och lyster.

Efter klimakteriet går huden in i en ny fas med nya behov. Huden kan upplevas torr, matt, fläckig och även skör. Det är naturliga, biologiska förändringar som gör att den inte känns som förr, men genom att anpassa din hudrutin så att den är i samklang med din huds nya behov, kan du hålla den fräsch varje dag. ACO har sedan tidigare lanserat den populära hudvårdsserien Age Delay för mogen hud och kompletterar nu med en serie produkter speciellt utvecklade för dig som passerat klimakteriet – Age Delay+.

Varför förändras då huden? Jo, förutsättningarna för att den ska fungera optimalt förändras med årstid, skiftande miljöer, årens gång och hur vi lever. Solens UV-strålning, skadliga fria radikaler och ålder är tre stora faktorer som bland annat gör att hudens egna, naturliga nivåer av kollagen, ceramider och hyaluronsyra minskar. Efter klimakteriet försvinner faktiskt runt 30 procent av kollagennivåerna redan de första fem åren. Produktionen av hyaluronsyra, som är rena mirakelbindaren av fukt i huden, minskar också. Det gör även nivåerna av hudens uppbyggande fasthets- och mjukgörare; ceramiderna. Resultatet är att huden blir mindre elastisk och fast, hudtonen blir ojämn och pigmentfläckar uppstår. Huden blir också torrare, mattare och tunnare och rynkor utvecklas. Men det finns sätt att boosta och hjälpa huden på traven.

I serien Age Delay+ har ett flertal aktiva kraftingredienser för mogen hud satts samman till en exklusiv kombination där de samverkar med varandra och boostar huden:

För elasticitet, jämn hudton och lyster finns ingredienserna ceramid Caprooyl Phytosphingosine och vitamin B3 niacinamid som tillsammans främjar produktionen av hudens eget kollagen, förbättrar hudens elasticitet och fasthet, hjälper till att minska pigmentering och jämnar ut hudtonen, men också stärker hudbarriären och minskar rynkor.

Ingredienser som stimulerar cellförnyelsen och ger snabbare hudföryngring är aminosyror – kroppens egna byggstenar. Att tillföra dem ger en jämnare hudton och en mer strålande och fräsch hud.

Superfuktbindaren hyaluronsyra binder fukt, gör huden elastisk, minskar rynkor – och hjälper till att bilda kollagen, som stärker spänsten i huden. Hyaluronsyra finns naturligt i huden, men minskar med åren. Den har unika fuktgivande egenskaper – den binder över 1 000 gånger sin vikt i vatten och återfuktar huden från hudytan ner på djupet. De återfuktande egenskaperna ger såväl en omedelbar effekt och verkar även på Iång sikt.

Vitamin E skyddar huden från skadliga fria radikaler som finns i vår omgivning och dagkrämens SPF 15 förebygger för tidigt åldrande liksom även pigmentering orsakad av solens ultravioletta strålar. Ingredienserna sheasmör och panthenol ger näring och lugnar torr hud samt hjälper till att stärka hudbarriären som skyddar huden varje dag, i alla miljöer den utsätts för.

Lär dig mer om produkterna!

Age Delay+ Day cream
En rik, djupt återfuktande och effektiv anti-age kräm speciellt framtagen för kvinnor efter klimakteriet. Sheasmör ger näring åt huden medan ceramid förbättrar hudens elasticitet och fasthet. UV-filter skyddar huden från UVA/UVB-strålning och vitamin E ger skydd mot fria radikaler. Krämen är snabbabsorberande och håller huden fräsch, frisk och strålande. Ger fukt i minst 24 timmar. Milt parfymerad och dermatologiskt testad.

Age Delay+ Night Cream
En rik, närande och effektiv anti-age kräm speciellt framtagen för kvinnor efter klimakteriet. Panthenol lugnar huden medan sheasmör intensivt ger näring. Aminosyror och glykoproteiner stimulerar cellförnyelsen under natten för en fräsch och strålande hud. Krämen är lätt att smörja och gör huden mjuk och len. Ger fukt i minst 24 timmar. Milt parfymerad och dermatologiskt testad.

Hitta produkterna här
Age Delay+ Day Cream Dagkräm som återfuktar och förbättrar elasticiteten
Age Delay+ Night CreamNattkräm som vårdar och lugnar mogen hud
Lär dig mer!
Caprooyl Phytosphingosine - nästa generation av ceramider

Ceramider kallas ibland för hero-ingredienser i hudvård för mogen hud. Nu finns Caprooyl Phytosphingosine, en kortkedjig ceramid med unika egenskaper som både stramar upp och gör huden spänstig – bland annat för att den jobbar i hudens alla lager samtidigt, på hudytan såväl som på djupet.

Huden efter klimakteriet - en ny fas

Efter klimakteriet blir huden torrare, tunnare och mer fläckig. Det beror på helt naturliga biologiska processer. Men genom att veta vad din hud behöver i denna nya fas, kan du hålla den fortsatt fräsch och spänstig.

Få 30% rabatt på ett helt köp

Signa upp och få dem senaste nyheterna och exklusiva erbjudanden.