Rätt rengöring för din hudtyp

Hemligheten bakom vacker och len hud är rengöring. Det finns mängder av olika rengöringar anpassade för olika hudtyper. Vilken passar dig bäst?

I vårt sortiment finns flera typer av rengöringar anpassade efter dina behov och önskemål. Till exempel passar en rengöringslotion extra bra för torr och känslig hud, medan en rengöringsmousse passar bra för dig med fet och oljig hud. För bästa resultat rekommenderar vi att du rengör din hud morgon och kväll och avslutar rengöringen med en toner för att få bort de sista resterna av orenheter och smink. Genom att börja dagen med att rengöra ansiktet får du bort döda hudceller, smuts och svett . Och på kvällen är det extra viktigt att rengöra ansiktet från avgaser och andra luftföroreningar som du utsatts för under dagen. En rengjord hud banar också vägen för efterkommande återfuktande produkter.

  • Kombinerad hud karaktäriseras av en fetare t-zon med torr eller normal hy i resten av ansiktet. Leta efter en mild rengöring i form av gel eller lotion. Det går också utmärkt att använda en rengöringsmousse med enzympeeling för de fetare partierna i ansiktet.

Psst! Visste du att enligt en undersökning som vi har gjort visar det sig att 50 procent av alla kvinnor har kombinerad hud.

  • Normal hud är ofta i balans och mår bra, men behöver fortfarande vårdande och milda produkter. Välj mellan mousse, gel, lotion eller micellärtvatten, men tänk på att produkterna ska vara vårdande och återfuktande för att inte rubba hudens naturliga pH-balans.
  • Torr hud behöver en rengöring som lugnar och återfuktar huden. Då är en tvålfri gel eller lotion ett bra alternativ.
  • Fet hud har ofta en högre produktion av talg och kan därför behöva extra exfoliering. En rengöringsmousse eller gel är det bästa alternativen.
  • Känslig hud behöver extra omtanke och en snäll rengöring. Då är en rengöringslotion det bästa alternativet. Även ett micellärvatten eller toner är ett bra alternativ.
  • Det känsliga ögonområdet blir lätt irriterat och svider, du bör därför undvika att använda samma rengöring som för resten av ansiktet. Satsa då på en rengöring som är specifik för ögonområdet.

Tips! Flera av våra rengöringar har exfolierande effekt, men då och då är det bra att peela ansiktet ordentligt. Använd ACO Cleansing Scrub för en extra ren känsla

Rengöring från ACO
Pure Glow Renewing Daily CleanserExfolierande rengöringsmousse med BHA-syra
Sensitive Balance Micellar Cleansing GelMicellär rengöringsgel med prebiotika och hyaluronsyra
Refreshing Cleansing GelMild och tvålfri rengöringsgel
Refreshing Cleansing LotionSkonsam rengöringslotion
Soft & Soothing Cleansing LotionMild och lugnande ansiktsrengöring
Rebalancing Cleansing FoamExfolierande rengöringsmousse med AHA-syra
Cleansing ScrubExfolierande och djuprengörande ansiktsskrubb
Läs mer om rengöring
Go go glow!

Grunden till ett ansikte med frisk lyster ligger i din hudvård. Vi hjälper dig att få lystern att avundas. Din hud kommer bli mjuk, len och riktigt stråla!

Exfoliera mera

Huden kan behöva hjälp på traven att bli av med döda hudceller. Exfolierande produkter har mängder av fördelar, som mer lyster och jämnare hudyta