Vad är BHA/salicylsyra

BHA/salicylsyra är en av de mest vanligt förekommande ingredienserna i hudvårdsprodukter inom exfoliering, särskilt när det handlar om produkter som ska hämma, krympa och motverka finnar och pormaskar.

Salicylsyra kallas också för betahydroxisyra eller BHA och används främst i kosmetiska produkter för sin exfolierande egenskap men eftersom den också har en antibakteriell effekt kan den även användas som konserveringsmedel. I hudvårdssammanhang är salicylsyra en vanlig ingrediens när det handlar om produkter som ska hämma och motverka blemmor och finnar. Detta eftersom salicylsyra, tack vare sin exfolierande effekt, kan ta bort död hud, eliminera överflödig olja och ha både en krympande liksom motverkande effekt på pormaskar och finnar. Har du en fet hudtyp och vill behandla finnar, pormaskar och röda blemmor är därför produkter med salicylsyra en bra investering för din hudvårdsrutin. Salicylsyra har också en god effekt på fina linjer, grov hud, förstorade porer och pigmenteringar. Salicylsyra fungerar i regel för de flesta hudtyper men har du känslig hud är det en bra idé att börja försiktigt och sedan, eventuellt, öka appliceringen till max två gånger om dagen.

Tips på produkter
Skin Clarifying Face & Body CleanserDjuprengöring för ansikte och kropp
ACO Spotless Daily Face TonerExfolierande toner med salicylsyra
Skin Clarifying Body LotionKroppslotion för aknebenägen hud
Så ser livscykeln ut för en finne

En del blemmor försvinner snabbt medan andra kvisslor växer sig stora och ilsket röda. Hur bildas egentligen finnar och går det att förhindra att de uppstår alls?

Så får du en finnfri hud - steg för steg

Har din hud lite mer pormaskar, finnar och plitor än du skulle önska? En noggrann hudvårdsrutin med bra produkter kan göra stor skillnad och både hjälpa till att motverka och minska på blemmorna.