Så får du en finnfri hud - steg för steg

Har din hud lite mer pormaskar, finnar och plitor än du skulle önska? En noggrann hudvårdsrutin med bra produkter kan göra stor skillnad och både hjälpa till att motverka och minska på blemmorna.

En ren och vacker hud utan blemmor och finnar börjar med en omsorgsfull och grundligt rengörande hudvårdsrutin. Har du en fet och/eller oljig hudtyp har du troligen också förstorade porer och en ökad talgproduktion, en kombination som skapar ett överskott av sebum, eller olja, i huden och gör att den känns mer glansig. När talgkörtlarna har lättare att producera överflödigt sebum kan porerna täppas till och finnar kan uppstå. Alla hudtyper kan få pormaskar men plitorna är i regel lite mer vanliga hos fetare hudtyper. Har du blemmor är det viktigt att använda bra hudvårdsprodukter som både hjälper huden att kontrollera produktionen av sebum, samtidigt som de innehåller vårdande och lugnande ingredienser.

ACO Spotless är en komplett hudvårdsserie anpassad för att hjälpa en fet och blank hud att både kännas och se ren ut, fri från finnar och pormaskar. Serien behandlar och motverkar blemmorna, samtidigt som produkterna har en vårdande effekt på din hud. ACO Spotless passar alla hudtyper och är dermatologiskt testad. Allt du behöver lägga på minnet är rengör, återfukta, punktmarkera och behandla!

Finnfri hud i 3 enkla steg: så gör du

1. Rengör
Morgon och kväll
Den bästa vägen till en välmående hud är en noggrann hudvårdsrutin med grundlig rengörande ingredienser. Eftersom din hud producerar olja dygnet runt är det en bra idé att tvätta ansiktet både morgon och kväll med rengöringsprodukter som bidrar till en fräsch hud. Leta gärna efter ingrediensen salicylsyra, eftersom den både kan förebygga finnar och rengöra huden på djupet. Avsluta gärna med en toner som både återfuktar huden och har en bakteriehämmande effekt.

ACO Spotless Daily Face Wash – ansiktstvätt som rengör på djupet ACO Spotless Daily Face Toner – exfolierande toner med salicylsyra

Steg 2: Återfukta
Morgon och kväll
En återfuktande ansiktskräm känns inte bara bra på huden, den gör också gott. Eftersom den feta huden ofta känns oljig och blank är det en bra idé att använda hudvårdsprodukter som både dämpar den glansiga känslan, absorberar överflödigt sebum och innehåller återfuktande ingredienser som inte täpper till porerna. Kika gärna också efter exfolierande salicylsyra, som både har en motverkande och dämpande effekt på blemmorna.

ACO Spotless Daily Face Cream – återfuktande ansiktsgel med glansdämpande effekt
ACO Spotless Two-In-One-Gel – återfuktande ansiktsgel som motverkar fet och oren hy. Gelen innehåller salicylsyra som förebygger finnar och pormaskar.

Steg 3: Punktmarkera och dölj
Vid behov
Envisa och ömmande finnar kan kräva lite extra kraft för att få bukt med. Investera gärna i ett täckstift, som både tillfälligt kamouflerar blemmorna likt en concealer och samtidigt innehåller zinkoxid och salisylsyra som har en uttorkande effekt på finnarna. Ett täckstift kan både fungera som en motverkande och döljande behandling under dagen. Applicera på dina problemområden och låt stiftet effektivt torka ut och minska storleken på dina blemmor. Bär gärna med dig täckstiftet i fickan så är du väl förberedd ifall du behöver bättra på kamoufleringen under dagen. För en effektiv punktmarketing under natten rekommenderar vi ACO Spotless Spot Treatment Overnight som torkar ut finnar och orenheter under natten.

Har du mild och/eller måttlig akne kan en aknekräm vara ett bra köp, eftersom den hjälper huden att komma i balans. Behandlingskrämen hjälper både till att återställa pH-balansen i huden, verkar skyddande mot bakterier och smuts och motverkar även att akne uppstår. Kan användas både morgon och kväll eller när du känner att din hud behöver lite extra hjälp på traven. Punktapplicera gärna i T-zonen, där blemmorna oftast gillar att uppstå.

ACO Spotless Acne Treatment Cream – behandlande hudkräm mot akne. ACO Spotless Acne Treatment Cream är en medicinteknisk produkt, läs bruksanvisningen noggrant. Övriga Spotless-produkter är kosmetika.

Tips på produkter
ACO Spotless Daily Face WashDjuprengörande ansiktstvätt för fet och oren hud
ACO Spotless Daily Face TonerExfolierande toner med salicylsyra
ACO Spotless Daily Face CreamÅterfuktande gelkräm med mattande effekt
ACO Spotless Two-in-one GelÅterfuktande gel som motverkar orenheter i hyn
ACO Spotless Cover Stick Täckstift som döljer och torkar ut finnar
ACO Spotless Spot Treatment OvernightPunktbehandling som torkar ut finnar
ACO Spotless Acne Treatment CreamBehandlingskräm för acne
Så ser livscykeln ut för en finne

En del blemmor försvinner snabbt medan andra kvisslor växer sig stora och ilsket röda. Hur bildas egentligen finnar och går det att förhindra att de uppstår alls?

Varför får jag finnar

Finnar och plitor är lika vanliga som ovälkomna, inte minst i tonåren när de ömmande blemmorna kan kännas extra besvärliga. Varför uppstår finnar och går det att motverka dem?

Vad är BHA/salicylsyra

BHA/salicylsyra är en av de mest vanligt förekommande ingredienserna i hudvårdsprodukter inom exfoliering, särskilt när det handlar om produkter som ska hämma, krympa och motverka finnar och pormaskar.

Få 30% rabatt på ett helt köp

Signa upp och få dem senaste nyheterna och exklusiva erbjudanden.