Rynkor och fina linjer - det är skillnad

Vi kan inte förhindra åldrande, men vi kan jobba förebyggande och reducerande. Här är tipsen för hur du ger din vackra, mogna hud dess bästa förutsättningar.

När man talar om anti-age är det ofta två olika kategorier det handlar om och det är lätt att blanda ihop dem. Den ena kategorin handlar om hur man förebygger ålderstecken, den andra handlar om hur man reducerar redan befintliga rynkor och fina linjer. Huden börjar generellt att åldras vid 30 och då börjar rynkor och fina linjer att träda fram, främst runt ögon och mun.

Ingredienser som niacinamid, retinol, PCA, Q10 och vitamin C är extra bra för mogen hud.

En åldrad hud behöver generellt mer fukt – rynkor och fina linjer uppstår lättare på en hud som är torr och oelastisk. Då är det toppen att leta efter produkter som innehåller glycerin, hyaluronsyra och Tetrapeptide-21. Även ingredienser som niacinamide, retinol, PCA, Q10 och vitamin C är extra bra för mogen hud. Och solskydd! Din huds värsta fiende när det kommer till åldrande är solen. Även rökning, stress och andra yttre påfrestningar gör din hud mindre elastisk och tillåter därmed rynkor att träda fram.

Toppsäljande anti-age från ACO
Anti Age Vitalising Day CreamRikt närande dagkräm för mogen hy
Anti Age Revitalising Night CreamNattkräm berikad med vitaminer för ökad lyster
Anti Age Smoothing Eye CreamÅterfuktande ögonkräm som reducerar rynkor
Renewing Face OilAnsiktsolja som ger näring och lyster
Age Delay SerumSerum som ökar hudens elastisitet
Age Delay Eye CreamÖgonkräm som minskar rynkor och mörka ringar
Mer om anti-age
När ska jag börja med anti-age?

Sol, avgaser och ett ohälsosamt liv är alla bidragande orsaker till att huden åldras. Men när är det egentligen dags att börja använda anti-age-produkter?

Vad är kollagen?

Kollagen är ett återkommande ord när man talar om anti-age och fina linjer. Men vad är egentligen kollagen och vad menas med en minskad kollagenproduktion?

För huden över 40

Med tiden förlorar huden naturligt sin lyster och kan bli torr och känslig. Men med de rätta produkterna ger du den mogna huden de bästa förutsättningarna.