Vad är kollagen?

Kollagen är ett återkommande ord när man talar om anti-age och fina linjer. Men vad är egentligen kollagen och vad menas med en minskad kollagenproduktion?

Kollagen är en av kroppens naturliga byggstenar, ett protein i kroppen, och finns i bland annat ben, muskler och hud. Kollagenet fungerar som utfyllnad och ger huden volym och stadga – den fyller ut huden. Runt 35 år, ibland tidigare än så, minskar kollagenproduktionen men det är inget som sker över en natt. För att boosta huden är det därför bra att använda aktiva ingredienser som Tetrapeptide-21, som stimulerar kollagenproduktionen och fyller ut huden inifrån. Även krämer eller serum med niacinamid är bra eftersom ingrediensen ökar elasticiteten i huden. Anti-age-krämer för den mogna huden innehåller också skyddande lipider som hjälper till att jämna ut hudytan.

Ett urval av våra anti-age produkter
Age Delay Day Cream Normal SkinDagkräm som fördröjer hudens åldrande
Age Delay Day Cream Dry SkinDagkräm som fördröjer hudens åldrande
Age Delay Night Cream Normal SkinNattkräm som ökar kollagenproduktionen
Age Delay Night Cream Dry SkinNattkräm som ökar kollagenproduktionen
Age Delay Eye CreamÖgonkräm som minskar rynkor och mörka ringar
Age Delay SerumSerum som ökar hudens elastisitet
Mer om anti-age
När ska jag börja med anti-age?

Sol, avgaser och ett ohälsosamt liv är alla bidragande orsaker till att huden åldras. Men när är det egentligen dags att börja använda anti-age-produkter?

För huden över 40

Med tiden förlorar huden naturligt sin lyster och kan bli torr och känslig. Men med de rätta produkterna ger du den mogna huden de bästa förutsättningarna.

Rynkor och fina linjer - det är skillnad

Vi kan inte förhindra åldrande, men vi kan jobba förebyggande och reducerande. Här är tipsen för hur du ger din vackra, mogna hud dess bästa förutsättningar.