När ska jag börja med anti-age?

Sol, avgaser och ett ohälsosamt liv är alla bidragande orsaker till att huden åldras. Men när är det egentligen dags att börja använda anti-age-produkter?

Kategorin anti-age är ett svårt begrepp i och med att allas hud är olika. En person som är 30 år kan ha hud som någon som är tio år äldre och tvärt om. Mycket handlar om vad du har utsatt din hud för, till exempel hur noga du har varit med solskydd, hur mycket du har skyddat din hud mot fria radikaler och hur du har skött din hudvård – och såklart hudens naturliga åldrande och gener.


Det finns inga direkta rätt eller fel om vid vilken ålder det är dags att börja med anti-age-produkter och det är inte farligt att börja med anti-age för tidigt, det enda som kan hända är att produkterna inte ger någon effekt. När huden passerat 30 år börjar den sakta att minska kollagenproduktionen, det vill säga, huden blir mindre elastisk, tunnare och tappar volym och spänst.

”Använd gärna produkter som innehåller antioxidanter”

Då kan det vara bra att börja använda anti-age-produkter som hjälper mot just det. För att ge huden dess bästa förutsättningar är det viktigt att använda solskydd i din hudvårdsrutin under sommarhalvåret, använd gärna produkter som innehåller antioxidanter och satsa på produkter med mycket fukt.

Tips på produkter
Age Delay Day Cream Dry SkinDagkräm som fördröjer hudens åldrande
Age Delay Day Cream Normal SkinDagkräm som fördröjer hudens åldrande
Age Delay Day Cream SPF 30Effektiv anti-age dagkräm med SPF 30
Age Delay Night Cream Normal SkinNattkräm som ökar kollagenproduktionen
Age Delay Night Cream Dry SkinNattkräm som ökar kollagenproduktionen
Age Delay Eye CreamÖgonkräm som minskar rynkor och mörka ringar
Age Delay SerumSerum som ökar hudens elastisitet
Mer om anti-age
Vad är kollagen?

Kollagen är ett återkommande ord när man talar om anti-age och fina linjer. Men vad är egentligen kollagen och vad menas med en minskad kollagenproduktion?

Rynkor och fina linjer - det är skillnad

Vi kan inte förhindra åldrande, men vi kan jobba förebyggande och reducerande. Här är tipsen för hur du ger din vackra, mogna hud dess bästa förutsättningar.

För huden över 40

Med tiden förlorar huden naturligt sin lyster och kan bli torr och känslig. Men med de rätta produkterna ger du den mogna huden de bästa förutsättningarna.

Sant eller falskt - vad vet du om åldrad hud?

Stämmer det att du dagen efter du fyllt 35 måste börja använda annan hudvård och kan en kräm trolla bort alla rynkor? ACO ger dig svar på tal på några vanliga myter.