För huden över 40

Med tiden förlorar huden naturligt sin lyster och kan bli torr och känslig. Men med de rätta produkterna ger du den mogna huden de bästa förutsättningarna.

Med åren förändras huden. En hud som tidigare känts normal eller fet, kan upplevas torr, skör och känslig med mindre naturlig glans och mer pigmentfläckar. Det är inte konstigt. Med åren minskar naturligt produktionen av kollagen och nivåerna av elastin och hyaluronsyra förändras. Det gör att huden tappar sin spänst, elasticitet och fuktnivå vilket i sin tur leder till att huden blir tunnare, rynkigare och mindre elastisk. Även produktionen av sebum och cellförnyelsen minskar vilket gör att rynkor och fina linjer kan träda fram. Men såklart spelar även de genetiska förutsättningarna en stor roll i hur din hud förändras.

ACO Daily Care Anti-Age är speciellt framtagen för den mogna huden och anpassad för dig som vill släta ut fina linjer och få tillbaka lystern i ansiktet. Produkterna tillför vitaminer och mineraler för att mata huden med allt den behöver. Som en riktig vitaminboost på tub! I produktlinjen hittar du bland annat en dag- och nattkräm fullproppade med fuktbindande PCA-salter, antioxidanter mot fria radikaler, niacinamide (vitamin B3) som minskar rynkor och fina linjer och återfuktande sheasmör. I nattkrämen hittar du också A-vitamin som jobbar vårdande och exfolierar huden samt ökar cellförnyelsen – en riktig superhjälte inom hudvården!

ACO Smoothing Anti Age Eye Cream är en ögonkräm som reducerar torrhetsrynkor och fina linjer runt ögonområdet – något som ofta är det första tecknet på att din hud håller på att åldras.

Testa serien här
Anti Age Smoothing Eye CreamÅterfuktande ögonkräm som reducerar rynkor
Anti Age Vitalising Day CreamRikt närande dagkräm för mogen hy
Anti Age Revitalising Night CreamNattkräm berikad med vitaminer för ökad lyster
Anti Age Rich Moisture Face CreamIntensivt återfuktande ansiktskräm för mogen hy
3 in 1 Cleansing MilkMild och effektiv ansiktsrengöring
Mer om anti-age
När ska jag börja med anti-age?

Sol, avgaser och ett ohälsosamt liv är alla bidragande orsaker till att huden åldras. Men när är det egentligen dags att börja använda anti-age-produkter?

Rynkor och fina linjer - det är skillnad

Vi kan inte förhindra åldrande, men vi kan jobba förebyggande och reducerande. Här är tipsen för hur du ger din vackra, mogna hud dess bästa förutsättningar.

Vad är kollagen?

Kollagen är ett återkommande ord när man talar om anti-age och fina linjer. Men vad är egentligen kollagen och vad menas med en minskad kollagenproduktion?