Solguide - rätta skyddet för dig

Ordentlig insmörjning och rätt solskydd – det är A och O för en säker sommar. Med ACOs solguide får du hjälp att hitta den bästa solskyddsfaktor för dig.

Med en sund inställning till solen kommer du långt. Utsätter du dig för mycket sol ökar du risken för att få brännskador, soleksem, rynkor och i förlängningen också hudcancer. Viktigt att tänka på är att solen är som starkast mellan klockan 11-15 och trots moln tränger UV-strålning från solen igenom. Det bästa skyddet får du från kläder och skugga, kompletterat med solkräm.

Ca 30 milliliter är vad som krävs för en vuxen kropp vid varje appliceringstillfälle.

När du använder solkräm, tänk på att smörja innan du går ut, smörja igen var tredje timme och alltid efter bad. Använd rikligt med produkt – cirka 30 milliliter är vad som krävs för en vuxen kropp vid varje appliceringstillfälle. Glöm inte solhatten för att skydda huvud och skalp!

FÖR ALLA TILLFÄLLEN

En dag på stranden
Alla ACO Sun Body innehåller Triple Moist Complex som ger omedelbar, intensiv och långvarig återfuktning djupt in i huden och finns både som lotion och sprej. Kom ihåg att välja ett specifikt solskydd för ansiktet. Alla ACO Sun Face är återfuktande, skyddar mot både UVA och UVB och är oparfymerade.

För barnen
Alla ACO Sun Kids är anpassade för mycket bus i vatten och på stranden. Samtliga produkter är extra vattenresistenta och anpassad för den känsliga barnhuden.

En dag i storstan
Sun Face Fluid är en lätt solkräm för ansiktet som gör huden matt och motverkar uppkomsten av finnar. Passar utmärkt under smink. Sun Spray Intensive Moisture är enkel att applicera på kroppen, absorberas direkt och kladdar inte.

För den aktive
Sun Transparent Spray är en transparent och lättapplicerad solspray som absorberas snabbt – perfekt för håriga ben. Den är också extra vatten- och svettresistent.

För festivalbesökaren
Sun Stick är perfekt att ha i handväskan och applicera på utsatta områden. Sun Soft Lips är ett läppglans som vårdar och återfuktar samtidigt som det ger en lätt rosaskimrande färg.

Efter en dag med gassande sol
Låt huden vila samtidigt som du förlänger den solkyssta färgen genom att applicera After Sun Milk. Huden blir silkeslen och återfuktad.

Våra solprodukter
Sun Body Mousse SPF 30Återfuktande solmousse
Sun Lip Balm SPF 30Skyddande läppbalsam
Sun Transparent Spray SPF 30Transparent solspray
Sun Kids Lotion SPF 50+Extra vattenresistent solkräm för barn
Sun Stick Moisturising SPF 50+ Återfuktande solstick
Sun Protect Water SPF 25 Lätt solspray med hyaluronsyra
Sun Intolerance Lotion SPF 50Solkräm för solkänslig hud med tendens till soleksem
After Sun Tan Extending MilkÅterfuktande after sun milk
After Sun Tan Extending MilkÅterfuktande after sun milk
After Sun Gel CreamSvalkande after sun gel
Relaterade artiklar
Sommar, sol och suverän hudvård

När du plockar undan vintergarderoben är det dags att ta fram sommarhudvården. Rikligt med solskydd (och hög spf) är viktigt för en solsäker sommar.

Allt du behöver veta om solskydd

Solskydd är ett ämne som intresserar många. ACOs expert Maria Matsson hjälper dig att reda ut de vanligaste frågorna kring solskydd.

Så fixar du den perfekta fejkbrännan

Brun utan sol är det bästa knepet för en solkysst (och hälsosam) bränna – utan att faktiskt behöva vara i solen. Och det är inte så svårt som det verkar!

Få 30% rabatt på ett helt köp

Signa upp och få dem senaste nyheterna och exklusiva erbjudanden.