Vanliga frågor gällande hållbarhet

HUR VÄLJER NI VILKA INGREDIENSER SOM SKA VARA UTVALDA OCH VILKA SOM SKA VARA BORTVALDA?

Det första steget innebär att identifiera efterfrågan på en särskild produkt eller ingrediens. Därefter undersöker vi vilka passande ingredienser som möter kraven. Till slut genomgår ingredienserna en utvärdering från tre olika perspektiv: funktion och kvalitet, säkerhet samt miljö och hållbarhet.

INNEHÅLLER ACOS PRODUKTER ANIMALISKA INGREDIENSER?

ACOs kosmetiska produkter är inte certifierade som veganska, men är helt fria från animaliska ingredienser.

I ett fåtal av våra receptfria mjukgörande läkemedel för användning på hud ingår kolesterol som framställs från lanolin och kommer från fårullsfett.

INNEHÅLLER ERA PRODUKTER NÖTTER ELLER GLUTEN?

ACOs produkter innehåller inte nötter eller gluten.

FINNS DET PARABENER I ERA PRODUKTER?

Många av våra produkter innehåller parabener, vilket är ett konserveringsmedel. Konserveringsmedel är viktiga eftersom de förhindrar att det växer bakterier och andra mikroorganismer i hudvårdsprodukter. Förekomsten av mikroorganismer i produkterna utgör en potentiell hälsorisk för konsumenten.

Våra kosmetiska produkter innehåller endast metyl- eller etylparabener, vilka idag är de mest välanvända och säkra konserveringsmedel som finns. Metyl- och etylparabener är också nedbrytningsbara och ansamlas därför inte i naturen. En annan fördel med metyl- och etylparabener är att de kan användas vid mycket låga koncentrationer, vilket bidrar till att de är mildare än andra konserveringsmedel. Både US Food and Drug Administration (FDA) och EU har, efter att ha gått igenom det vetenskapliga underlaget, kommit fram till att dessa två parabener är säkra att använda i kosmetiska produkter. Metyl- och etylparabener används också i läkemedel, där ingrediensernas säkerhet är av yttersta vikt.

INNEHÅLLER ERA DEOS ALUMINIUM?

Våra antiperspiranter innehåller aluminiumsalter. Om man önskar ett deo utan aluminium har vi ACO Special Care Extra Sensitive som är fri från detta.