TIPS & RÅD

Oavsett om du har samma passion som oss för hudvård eller tar ditt första steg bland serum och cleansers vill vi ge dig våra bästa tips.

Senaste Artiklarna
Föräldraguiden - Frågor och svar på hur du väljer rätt hudvård till ditt barn

Denna guide handlar om kosmetiska hudvårdsprodukter som är tänkta att rengöra och hålla huden frisk och i god kondition, såsom mild ansiktstvätt och fuktgivande ansiktskräm. Guiden riktar sig inte till dig eller ditt barn som har en hudsjukdom som behöver behandling enligt läkares rekommendationer. Innehållet är faktagranskat av Lykke Barck, överläkare och specialist inom dermatologi samt grundare av Hudläkarpodden.

Ceramider – hjälten som stärker och skyddar din hudbarriär

Om du vill ha hälsosam och återfuktad hud som står pall för hårt väder och andra yttre angrepp är ceramider en mycket bra investering för din hudvårdsrutin. Låt ACO Repair Cream bli din nya hudvårdshjälte!

Så använder du din nya vardagshjälte ACO Repair Cream

Spruckna nagelband, torra barnkinder eller svidande lårskav efter träningen. Våra hudbekymmer i vardagen kan se lite olika ut. Lösningen är dock densamma: stärkande, mjukgörande och reparerande ACO Repair Cream.

Vårsäsong är högsäsong för solskydd!

Vårsäsongen kräver inget solskydd, eller? Tvärtom! Den efterlängtade vårsolen bränner starkare än vi många gånger tror, och kan orsaka både ömmande brännskador och ålderstecken såsom rynkor och pigmenteringar. Våren är kort men huden minns allt. Se därför till att du inviger försäsongen med effektiva solskyddsprodukter.

Utomhustider är solskyddstider

Solskador kan uppstå året om och inte bara på sommaren. Solskydd kan behövas i din hudvårdsrutin när du ska tillbringa tid utomhus, även om termometern inte visar många plusgrader. Står en sen skidsemester eller vårens första löprunda på schemat? Glöm inte bort att först smörja in huden med solskydd som är svett- och vattenresistent, så får du en lika skön som hälsosam stund ute i solskenet.

Få en jämnare och starkare hud med nya ACO Bright Booster

Är huden täckt av fläckar och andra hyperpigmenteringar? Du är inte ensam. Vill du ta upp kampen med de ovälkomna prickarna finns det verksamma ingredienser att ta hjälp av, där superhjälten niacinamide är extra effektiv på att minska hyperpigmentering och rodnad i huden. Därför är vi lite extra stolta över vårt nya ansiktsserum ACO Bright Booster, som med hjälp av bland annat niacinamide både verkar hämmande på pigmenteringarna och stöttande på hudbarriären.

Vad är double cleansing?

Double cleansing, eller dubbelrengöring på svenska, gör din hud ren på djupet och hjälper din hudvård att prestera ännu bättre. Men vad är egentligen double cleansing och vilken nytta kan den göra för din hud?

Därför ska du tvätta ansiktet med en oljerengöring

En oljerengöring tar effektivt och skonsamt bort smink och smuts, samtidigt som den bjuder huden på välkommen återfuktning och härlig smidighet. Nu presenterar ACO Gentle Cleanse Oil – det nyaste tillskottet i vår cleansing-familj!

Think twice - så skyddar du dig mot solens strålar

Sommar, sol, saltstänkta bad och en hud som är vackert solbränd. Visst längtar du också? Allt du behöver för en hälsosam färg är ett sunt förnuft och ett slösaktigt (solskydds)sinne. Gör det till en livsviktig vana att smörja in dig med tillräckligt mycket solskydd minst två gånger, så får du ett effektivare skydd mot de sköna men ack så skadliga solstrålarna.

Ansiktsolja - hudkärlek i en liten droppe

Renewing Face Oil är rena räddaren i nöden för torr hud. Med några droppar morgon och kväll tillför du näring och skydd, motverkar ålderstecken och ger huden lyster.

Serum - superhjältar för din hud

Lyster, fyllighet, spänst och fukt – oavsett vad din hud behöver just nu kan ett kraftfullt och djupverkande serum ge rätt boost. Och genom att byta eller addera serum kan du skräddarsy din hudvårdsrutin efter hudens behov varje dag.

Forskningen bakom ACO:s två serum

ACO:s två serum Glow Booster och Hydrating Booster innehåller de kraftfulla ingredienserna vitamin C och trippel hyaluronsyra som verkar effektivt på huden. Men hur då? Häng med på en djupdykning i molekylernas värld!

Två nya glowhjältar

De verkar omedelbart och djupgående, tillför fukt, lyster, reducerar fina linjer – beroende på vad din hud har för behov. Med nyheterna Glow och Hydrating Booster skräddarsyr du din hudvård.

Serum - en boostande superhjälte

Vad är serum och när ska det användas? Här är allt du behöver veta om serum och nya ACO Pure Glow Perfecting Serum – superstjärnan i din hudvårdsrutin.

Vägen till strålande hud

Fet panna men torra kinder – kombinationshy behöver både fukt och exfoliering. ACO Pure Glow är serien speciellt framtagen för den kombinerade huden och skapar balans och naturligt lyster till ansiktet.

Första hjälpen mot känslig hud

Ytliga blodkärl, torrhet och lätt till rodnad – här är allt du behöver veta om hur du tar hand om känslig hy – ett hudtillstånd som är vanligt i Sverige.

Sensitive Balance - för känslig hud

Lär dig mer om produkterna i ACOs serie Sensitive Balance som är speciellt framtagen för känslig hud.

Experten berättar! Allt om prebiotika

Probiotika och prebiotika kopplas ofta till goda bakterier i magen och tarmflora, men är även vanligt i hudvård. ACOs expert ger dig svar på allt du behöver veta om prebiotika.

Noga utvalt, noga bortvalt

Att hitta den perfekta kompositionen av ingredienser är en konst. Genom 80 års kunskap och våra egna laboratorier skapar vi det bästa för våra konsumenter.

Go go glow!

Grunden till ett ansikte med frisk lyster ligger i din hudvård. Vi hjälper dig att få lystern att avundas. Din hud kommer bli mjuk, len och riktigt stråla!

Rätt rengöring för din hudtyp

Hemligheten bakom vacker och len hud är rengöring. Det finns mängder av olika rengöringar anpassade för olika hudtyper. Vilken passar dig bäst?

Exfoliera mera

Huden kan behöva hjälp på traven att bli av med döda hudceller. Exfolierande produkter har mängder av fördelar, som mer lyster och jämnare hudyta

Bli kvitt dina mörka ringar

Dålig sömn, allergi, eller helt enkelt en genetiskt – anledningarna till mörka ringar och puffiga påsar under ögonen är många. Men det finns lösningar!

Boosta med serum och oljor

För många är serum fortfarande en okänd produkt men serum är en riktig superhjälte i din hudvård. Du kommer att undra hur du någonsin klarade dig utan det!

Så får du ett fylligt hår med härlig volym

Många av oss drömmer om ett tjockt och fylligt hår, samtidigt som spegeln kan visa raka motsatsen. Med volymgivande ingredienser och smarta stylingknep kan du göra drömmen till en verklighet, om än så bara för en tillfällig stund.

Så hittar du rätt hårvård för dina behov!

Ditt val av schampo och balsam kan ha stor betydelse för hur ditt hår mår, känns och ser ut. Att välja hårvårdsprodukter kan dock vara en minst sagt förvirrande historia. Är du medveten om av vad just ditt hår är i behov av blir det lättare att hitta rätt i vad som annars kan kännas som en hårvårdsdjungel. Upplever du att ditt hår känns torrt, skadat eller livlöst? Eller längtar du kanske bara efter lite extra glans? ACO Hair Care är en ny hårvårdsserie som gör det enkelt att hitta rätt hårvård för just dina behov.

Så lindrar du en torr och känslig hårbotten

Ett vackert och välmående hår börjar i en hälsosam hårbotten. Precis som huden i ditt ansikte kan också din hårbotten hamna i obalans, ofta med ovälkommen irritation eller en oljig känsla som följd. Med hjälp av bra hårvårdsprodukter med noggrant utvalda ingredienser är det enkelt att lindra besvären och hitta balansen igen.

Upptäck nya ACO Hair Care

Vackert hår börjar med en välmående hårbotten. Nya ACO Hair Care är hårvård som både ger dig ett välmående vackert hår och en hårbotten i balans. Att få ett lika strålande, som hälsosamt hår, har aldrig varit enklare.

Miniderm Duo - Hela familjens mjukgörare

Både stora och små kan drabbas av torr hud och eksem. Då är det viktigt att använda en hudkräm som både mjukgör och stärker hudbarriären. Miniderm Duo är en ny mjukgörande kräm som passar hela familjen, även de allra minsta.

Härliga händer

Vardagens bestyr sliter hårt på händerna, därför är det viktigt att använda produkter som rengör och samtidigt återfuktar och gör torra händer mjuka och lena igen.

Handeksem och torra händer

Torra och kliande händer med rodnad som inte vill ge med sig – det kan vara atopiskt eksem. Såhär tar du hand om dina torra händer.

Rätt rengöring för kroppen

Ett sätt att behålla hudens naturliga fukt och inte rubba pH-balansen är att välja milda kroppsrengöringar. Vi hjälper dig att hitta den rätta för din hud.

Fem saker du inte visste om din hud

Vilket är egentligen hudens normala pH-värde och vad innebär en hud i balans? Vi listar fem saker du kanske inte visste om huden.

För den vackra gravidkroppen

Kliande hud, mage som spänner och bristningar – det kan hända mycket med huden under en graviditet. Genom att smörja kroppen minskar du besvären.

Experten tipsar - allt om intimvård

Ofta används samma kroppstvätt på hela kroppen, men faktum är att underlivet är ett känsligt område som är viktigt att ta hand om med rätt produkter. ACO’s produktutvecklare Izabela Norin berättar varför.

Så ser livscykeln ut för en finne

En del blemmor försvinner snabbt medan andra kvisslor växer sig stora och ilsket röda. Hur bildas egentligen finnar och går det att förhindra att de uppstår alls?

Varför får jag finnar

Finnar och plitor är lika vanliga som ovälkomna, inte minst i tonåren när de ömmande blemmorna kan kännas extra besvärliga. Varför uppstår finnar och går det att motverka dem?

Vad är BHA/salicylsyra

BHA/salicylsyra är en av de mest vanligt förekommande ingredienserna i hudvårdsprodukter inom exfoliering, särskilt när det handlar om produkter som ska hämma, krympa och motverka finnar och pormaskar.

Så får du en finnfri hud - steg för steg

Har din hud lite mer pormaskar, finnar och plitor än du skulle önska? En noggrann hudvårdsrutin med bra produkter kan göra stor skillnad och både hjälpa till att motverka och minska på blemmorna.

Soleksem - experten berättar

Små, kliande prickar eller blåsor efter vistelse i solen – det kan vara soleksem, ett vanligt hudtillstånd som få vet vad det är. ACOs expert Sahar Ashkar berättar allt om soleksem.

Akne - inte bara ett tonårsproblem

Många förknippar akne till jobbiga tonåren, men faktum är att akne som är en hudsjukdom även kan komma vid vuxen ålder. Men det finns hjälp att få!

Smörjskola – så tar du hand om den torra huden

Oavsett om du upplever din hud som normal eller torr är det viktigt att smörja den. Hur ofta ska man smörja och hur mycket kräm ska användas? Vi hjälper dig!

Miniderm - passar karbamidkänsliga

Små barn har tunn och extra känslig hud och är extra känslig för sveda. Miniderm är en barnvänlig mjukgörare som normaliserar torr hud.

Canoderm - skillnad på kräm och kräm

Vid behandling av torr hud och eksem är det viktigt att stärka och skydda hudbarriären. Canoderm är Sveriges mest väldokumenterade mjukgörande läkemedel.

Experten berättar - allt om atopiskt eksem

Torr hud och röda utslag som kliar – det kan kännas läskigt och framförallt obehagligt. Men det är inte alls ovanligt och hjälp finns. ACOs Medical & Scientific manager Karin Carlander beskriver atopiskt eksem.

Sant eller falskt - allt om finnar

Smink ger finnar, finnar smittar och svarta pormaskar är smuts – har du koll på vad som egentligen stämmer om finnar och pormaskar?

Pormask eller finne - vad är skillnaden?

Det är lätt att blanda ihop en finne med en pormask (båda grundar sig i samma sak). Vi reder ut skillnaden och hjälper dig med produkterna för just dig!

Allt om akne

Röda kvisslor, variga blåsor och irriterande blemmor – akne kan se ut på olika sätt. Vi hjälper dig med alla dina frågor.

Caprooyl Phytosphingosine - nästa generation av ceramider

Ceramider kallas ibland för hero-ingredienser i hudvård för mogen hud. Nu finns Caprooyl Phytosphingosine, en kortkedjig ceramid med unika egenskaper som både stramar upp och gör huden spänstig – bland annat för att den jobbar i hudens alla lager samtidigt, på hudytan såväl som på djupet.

Huden efter klimakteriet - en ny fas

Efter klimakteriet blir huden torrare, tunnare och mer fläckig. Det beror på helt naturliga biologiska processer. Men genom att veta vad din hud behöver i denna nya fas, kan du hålla den fortsatt fräsch och spänstig.

Nya Age Delay+

Spänstig, smidig och strålande – visst kan du hålla huden fräsch efter klimakteriet. Nya hudvårdsserien Age Delay+ är fullproppad med ingredienser som återfuktar, ger fasthet och lyster.

Sant eller falskt - vad vet du om åldrad hud?

Stämmer det att du dagen efter du fyllt 35 måste börja använda annan hudvård och kan en kräm trolla bort alla rynkor? ACO ger dig svar på tal på några vanliga myter.

Allt om peptider och niacinamid

Två av hudvårdens stjärningredienser stavas niacinamid och peptider. ACOs produktutvecklare och kemist Izabela Norin berättar varför du ska använda ingredienserna i din rutin.

ACO svarar - hudvård för mogen hud

Med åren förändras huden, därför är bra att anpassa din hudvård efter din ålder. ACO ger dig svaren på de vanligaste frågorna.

Age Delay - fördröjer hudens åldrande

Med tiden förlorar huden sin elasticitet och rynkor och fina linjer blir mer framträdande – det är helt naturligt. ACO presenterar nu nya Age Delay, en serie som hjälper huden att återfå sin fukt, lyster och spänst.

För huden över 40

Med tiden förlorar huden naturligt sin lyster och kan bli torr och känslig. Men med de rätta produkterna ger du den mogna huden de bästa förutsättningarna.

Vad är kollagen?

Kollagen är ett återkommande ord när man talar om anti-age och fina linjer. Men vad är egentligen kollagen och vad menas med en minskad kollagenproduktion?

Rynkor och fina linjer - det är skillnad

Vi kan inte förhindra åldrande, men vi kan jobba förebyggande och reducerande. Här är tipsen för hur du ger din vackra, mogna hud dess bästa förutsättningar.

När ska jag börja med anti-age?

Sol, avgaser och ett ohälsosamt liv är alla bidragande orsaker till att huden åldras. Men när är det egentligen dags att börja använda anti-age-produkter?

Brun utan sol - ACO ger dig svaren

Brun utan sol är den perfekta produkten när du snabbt vill ha en snygg solkysst look. ACO svarar på de vanligaste frågorna kring BUS!

Allt du behöver veta om solskydd

Solskydd är ett ämne som intresserar många. ACOs expert Maria Matsson hjälper dig att reda ut de vanligaste frågorna kring solskydd.

Solguide - rätta skyddet för dig

Ordentlig insmörjning och rätt solskydd – det är A och O för en säker sommar. Med ACOs solguide får du hjälp att hitta den bästa solskyddsfaktor för dig.

Sommar, sol och suverän hudvård

När du plockar undan vintergarderoben är det dags att ta fram sommarhudvården. Rikligt med solskydd (och hög spf) är viktigt för en solsäker sommar.

Så fixar du den perfekta fejkbrännan

Brun utan sol är det bästa knepet för en solkysst (och hälsosam) bränna – utan att faktiskt behöva vara i solen. Och det är inte så svårt som det verkar!

Smörjskola - för barn i solen

Sommar innebär ofta lek och bad – och en hel del vistelse i solens starka strålar. Här är bästa smörjtipsen för en solsäker sommar med de små barnen.

Den ömtåliga bebishuden

Vi vill bara det allra bästa för de små, därför är det viktigt att välja produkter med omsorg. ACO har en mängd olika produkter även för den lilla kroppen.

Miniderm Duo kräm (karbamid + glycerol) är ett receptfritt läkemedel mot torr hud. Finns även i 100g tub. Läs bipacksedeln noggrant innan användning. För mer information om produkten, se bipacksedel samt www.fass.se.

Canoderm 5% kräm eller kutan emulsion (karbamid). Kräm: Receptfritt läkemedel mot torr hud och för att förebygga återfall av atopiskt eksem. Lotion: Receptfritt läkemedel mot torr hud. Läs bipacksedeln noggrant.

Miniderm 20% kräm (glycerol). Används för behandling av torr hud.

Canoderm & Miniderm är receptfria läkemedel. Läs bipacksedeln noga före användning.

Få 30% rabatt på ett helt köp

Signa upp och få dem senaste nyheterna och exklusiva erbjudanden.